Tretji debatni turnir

Bila je sobota, 14. decembra, ko smo se tri debaterke v ekipi Trieyonce, gospa Jerman in gospod hišnik Janez odpravili na tretji letošnji debatni turnir. Odpravili smo se že zgodaj zjutraj, saj je bil turnir v Mariboru. Ta turnir je bil sestavljen iz treh impromptu krogov. To pomeni, da so nam vsako trditev povedali eno uro pred začetkom, tako da smo imeli dovolj časa za pripravo argumentov. Prva trditev je bila: Vsi družinski člani, tudi otroci starejši od 10 let bi morali hišnim opravilom (pospravljanje, kuhanje, pomoč starejšim in mlajšim, …) posvetiti enako časa.

Po tem krogu je sledilo kosilo. Nato pa drugi krog, z novo trditvijo: Zaradi okoljske krize bi se morali odpovedati vsem božičnim in novoletnim darilom.

Takoj za tem je sledil še zadnji krog, za katerega smo bile že skoraj popolnoma izmučene: Vsaka družina bi se morala vsaj enkrat na teden odklopiti od vseh mobilnih naprav.

Sledila je podelitev in nato odhod domov. Seveda ne bi bil turnir v Mariboru, če se ne bi ustavili na Trojanah. In po dveh urah vožnje v odišavljenem kombiju zaradi krofov smo prispeli domov. Ta turnir je bil seveda zelo naporen, ampak smo se imeli zelo fino. Naslednji turnir pa se bo odvijal v Trbovljah 18. januarja. Zahvalila bi se še gospodu Janezu za krasno vožnjo in gospe Jerman za mentorstvo.

Meta Mekina, 8. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost