Simbioza šola

simbiozaV šolskem letu 2014/15 smo se prvič priključili projektu Simbioza, ki je projekt medgeneracijskega sodelovanja in v osnovi povezuje modrost in mladost na področju računalniškega izobraževanja. V lanskem šolskem letu so se aktivnosti iz računalnice, v obliki Simboze giba, preselile v telovadnice in športne dvorane. Tako smo v lanskem šolskem letu v šolo povabili upokojence in z njimi igrali badminton, odbojko, namizni tenis in imeli vadbo joge. Mladi so bili presenečeni nad vitalnostjo, vzdržljivostjo in obvladovanjem športnih veščin, ki so jih prikazali starejši. V šoli so učence in učenke 3. razreda obiskale nekatere babice, ki so jim zaupale skrivnosti življenja nekoč. Opozorile pa so jih tudi na nekatere razlike v primerjavi z življenjem danes. Družili smo se tudi na brezplačnih delavnicah angleškega jezika. Tu sta se v paru angleškega jezika učila učenec oziroma učenka 1. triletja naše šole in njegova babica oziroma dedek.

Več o aktivnostih v lanskem šolskem letu si lahko pogledate v video posnetku, s katerim smo na video delu natečaja osvojili prvo mesto.

Z aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v letošnjem šolskem letu. Družili se bomo pri različnih športnih aktivnostih, pa tudi v računalniški učilnici.

Simbioza giba

V mesecu oktobru smo v šolo povabili starejše občane in se z njimi družili. Utrinke smo zbrali v predstavitvi:

Tehniški dan tretješolcev – šivanje medvedka

V ponedeljek, 17. 10. 2016, je imel tretji razred tehniški dan: ogled proizvodnje nogavic v podjetju Mili na Breznici in izdelavo igrače iz filca. Najprej smo se odpravili na Breznico v Mili, kjer nas vsako leto zelo prijazno sprejmejo in popeljejo skozi trgovino ter proizvodni obrat. Učenci z zanimanjem opazujejo postopek izdelave od niti do nogavice ter spoznajo različne vrste nogavic.

K sodelovanju smo povabili tudi stare starše. V zelo lepem številu so se odzvale babice, za kar sem jim res iz srca zahvaljujemo. Pomagale so svojim vnukinjam in vnučkom, pa tudi v klopi na levi in desni strani je bila pomoč pri vozlih in šivih več kot dobrodošla. Tako smo na malo drugačen način vsi skupaj preživeli zelo prijetno in učinkovito dopoldne v šoli, kjer so eni nabirali novo znanje, drugi pa obujali spomine.

Še enkrat najlepša hvala vsem babicam in mamam.

SIMBIOZA ŠOLA 2015/16

Tudi v tekočem šolskem letu se lahko pohvalimo z nazivom SIMBIOZA ŠOLA. Učenke video krožka so v svojem filmčku, s katerim so sodelovale na video delu natečaja, prikazale večino letošnjih dejavnosti simbioze. Na omenjenem natečaju pa so osvojile 2. nagrado.

Simbioza giba v šolskem letu 2015/16

V mesecu septembru so se učenci OŠ Žirovnica družili s starejšimi občani. Pomerili so se v namiznem tenisu, badmintonu, odbojki in kolesarjenju.

V ponedeljek, 21.9 je v mali telovadnici potekal mini turnir v namiznem tenisu. Zmaga je pripadla ekipi upokojencev. V torek, 22.9. so se učenci 9. razreda pomerili v badmintonu , zopet so slavile upokojenke. Četrtek , 24.9. je bil dan za odbojko. Med seboj so se pomerile učenke 9. razreda in šest upokojenk občine Žirovnica. Na kolesarjenje  so se v sredo, 30.9. podali učenci 7. in 8. razreda in ekipa upokojencev. Pričetek kolesarske ture je bil izpred šole, mimo Begunj, do Mošenj, po gozdni učni poti do Radovljice. Na letališču v Lescah so naredili kratek postanek. Pot se je zaključila pred šolo.

Sodelovanje med učenci in upokojenci je potekalo v prijetnem vzdušju. Vsi udeleženci so bili zadovoljni in  se veselijo ponovnih srečanj v organizaciji Oš Žirovnice.

Priponka: SIMBIOZA2015

Koledar dogodkov

december 2023
PTSČPSN
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Nov   Jan »

nadomescanja

Dostopnost