Raziskovalna dejavnost na OŠ Žirovnica

V letošnjem šolskem letu so se učenci, natančneje šest učenk 9. razreda, prvič odločili, da se preizkusijo v raziskovalnem delu. Dekleta so pripravile dve raziskovalni nalogi in z njima osvojile priznanje na Srečanju mladih raziskovalcev.Omenjeno srečanje vsako leto organizira Zveza za tehniško kulturo Slovenije (ZOTKS). Ob dejstvu, da se je šola tekmovanje udeležila prvič, so učenke dosegle izjemen uspeh. Nalogi sta na področnem tekmovanju, ki je potekalo v mesecu aprilu, vsaka v svoji kategoriji dosegli 1. in 2. mesto.

Anja Dolar, Vida Leskovar in Nika Vreš so pripravile raziskovalno nalogo s področja psihologije. Naslov njihove naloge je bil Učni tipi. Učenke so se po 1. mestu na področnem tekmovanju mladih raziskovalcev uvrstile v 1. krog državnega tekmovanja, kjer so osvojile bronasto priznanje.

Ana Čop, Meggie Kalan in Karin Pazlar pa so pripravile raziskovalno nalogo s področja računalništva in telekomunikacij z naslovom Varnost! Res pazimo? Nas to sploh zanima? Učenke so na področnem tekmovanju na Biotehniški šoli Naklo osvojile 2. mesto in se prav tako uvrstile v 1. krog državnega tekmovanja. Po pregledu naloge v 1. krogu so učenke povabili  v Mursko Soboto, kjer so v 2. krogu predstavile izsledke svoje raziskovalne naloge. Bile so zelo uspešne in na Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije osvojile končno 3. mesto in s tem srebrno priznanje.

zagovor 2

RAZISKOVALNI NALOGI:

Barbara Cankar in Andrejka Kramar, mentorici

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost