Udeležba na debatnem finalu  Mojstri digitalne prihodnosti

V soboto, 11. 5. 2024, je bilo v Ljubljani v Grand hotelu Union veliko debatno finale projekta Mojstri digitalne prihodnosti, katerega smo se z debatnim krožkom udeležili.

Finale sta spremljala tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle, ki sta otvorila srečanje z svojima govoroma.

Najprej smo spremljali finalno tekmo dveh ekip, ki sta debatirali na trditev: Prepovedati bi morali razvoj umetne inteligence.

Sledil je kulturno zabavni program, ki sta ga vodila Rok Škrlep in Juš Milčinski. Najbolj zanimiv del dneva pa je bil, ko je predsednica Republike Slovenije zastavljala vprašanja ekipama, ki sta se uvrstili v finale, in imela manjši pogovor z njimi o dani temi. Nato smo imeli še pogostitev.

Dogodek je bil zelo zanimiv in vsi prisotni smo o razvoju umetne inteligence izvedeli veliko novega. 

Timotej Martinčič, 9. a

Bilo je zelo lepo, saj smo videli zelo zanimivo debato in ker so pripravili zabaven program ter srečanje s predsednico in guvernerjem Slovenske banke.

Gašper Korošec, 9. a

Bilo mi je zelo všeč, saj smo videli zelo dobro debato ter se srečali s predsednico.

Matic Korošec, 7. b

Dogodek je bil nedvomno vreden ogleda. Predsednic Slovenije, gospa Musar, je popestrila dogajanje s svojimi mislimi. Celotna debata je bila izjemno poučna in navdihujoča.

Debatni krožek mi je nudil izjemno priložnost za učenje.

Anže Klinar, 9. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost