Regijsko tekmovanje Kaj veš o prometu

SPV občine Žirovnica in OŠ Žirovnica sta 14. 5. 2024 organizirala regijsko tekmovanje Kaj veš o prometu. Naše tekmovalce smo izbrali že na šolskem tekmovanju in tako so se na regijsko tekmovanje uvrstili najboljši učenci: Tim Kalajžič, Tevž Bijol in Nik Bulovec.
Od sedmih šol v naši regiji so se prijavile le štiri šole z eno ekipo s tremi učenci: OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora, OŠ 16. decembra Mojstrana, OŠ Toneta Čufarja Jesenice in OŠ Žirovnica.
Učenci so najprej pokazali teoretično znanje. Reševali so teste na računalniku v računalniški učilnici. Po opravljenem testu so se s kolesom odpeljali na cesto, kolesarili do Breznice po Cesarski cesti in nazaj proti šoli. Ocenjevalci so ocenjevali njihovo vožnjo – nakazovanje smeri, pogled nazaj, prehitevanje, zavijanje levo, desno in razvrščanje. Sledil je le še spretnostni poligon. Kar precej spretnosti je bilo treba, da si prevozil vse ovire. Seštevek točk je pokazal naslednje rezultate:

  1. Nejc Petač, OŠ Tone Čufar
  2. Tim Kalajžič, OŠ Žirovnica
  3. David Benjamin Vavtar, OŠ Tone Čufar
  4. Tevž Bijol, OŠ Žirovnica
  5. Nik Bulovec, OŠ Žirovnica

Državnega tekmovanja v letošnjem letu ne bo. Hvala za udeležbo vsem tekmovalcem, njihovim mentorjem in vsem, ki ste pripomogli, da je tekmovanje uspelo. Želimo vam veliko prevoženih kilometrov s kolesom in srečno.

SPV Žirovnica in OŠ Žirovnica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost