Šolska knjižnica

Šolska knjižnica je namenjena učencem, otrokom iz vrtca in zaposlenim v Osnovni šoli Žirovnica. S svojim otrokom knjižnico lahko obiščejo tudi starši.

Član šolske knjižnice vsak otrok postane ob vpisu v šolo ali vrtec. Učenci prvega razreda knjižnico obiskujejo po dogovorjenem urniku v spremstvu učiteljic/učiteljev, prav tako v knjižnico prihajajo vrtčevske skupine drugega in tretjega starostnega obdobja. Ostali uporabniki imajo do knjižnice dostop prost. Knjižnica je odprta vsak dan od ponedeljka do petka od 7. do 14. ure.

V knjižnici poteka izposoja, ure knjižnične vzgoje in pouk. Učenci v knjižnici lahko preživijo proste ure, počakajo na popoldanske dejavnosti, naredijo domačo nalogo, se družijo in seveda – berejo, brskajo, listajo …

Knjižnična zbirka je razdeljena na šolsko knjižnico, namenjeno učencem, in strokovno knjižnico, namenjeno zaposlenim. Skupaj obsegata 10.000 enot. Knjižnica je vključena v sistem Cobiss, dostop do kataloga najdete v posebnem zavihku.

Rok izposoje je za vse gradivo tri tedne. Še posebej pomembno je, da se roka držite pri izposoji knjig s seznamov za domače branje in Finžgarjevo bralno značko.

Vabljeni k obisku šolske knjižnice!

Urnik knjižnice 2022/2023

Učbeniški sklad

Učbeniški sklad vsem učencem nudi možnost brezplačne izposoje učbenikov. Učenci prve triade brezplačno prejmejo tudi delovne zvezke.

Učbeniški sklad vključuje tudi učbenike, slovarje in atlase v razrednih knjižnicah, ki jih učenci uporabljajo pri pouku.

Izposoja učbenikov iz sklada poteka v zadnjem tednu počitnic, natančen urnik izposoje je v drugi polovici avgusta objavljen na šolski spletni strani. Učenci prve triade učbenike in delovne zvezke prejmejo prvi šolski dan.

Vračilo učbenikov poteka po dogovorjenem urniku v zadnjem tednu pouka.

Učence in starše naprošamo, da izposojene učbenike zavijejo v prozorno samolepilno folijo ali v ovitek, ki ga ob koncu leta lahko odstranijo. V skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov, morajo učenci uničene ali izgubljene učbenike nadomestiti z novimi oz. poravnati ustrezno odškodnino.

Seznami potrebščin za šolsko leto 2022/2023

Koledar dogodkov

december 2023
PTSČPSN
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Nov   Jan »

nadomescanja

Dostopnost