Ekskurzija izbirnih predmetov na ledenik pod Grossglocknerjem

V soboto, 24. septembra 2016, smo šli učenci, ki obiskujemo nekatere izbirne predmete, na ekskurzijo v sosednjo Avstrijo. Obiskali smo Heiligenblut in se po alpski gorski cesti peljali do ploščadi Franz Josef Hohe, ki  leži na nadmorski višini skoraj 2.400 metrov visoko. Ogledali smo si ledenik, ki ga je vsako leto manj, zanimiv muzej, videli številne drage avtomobile, nekaj oldtimerjev, veliko svizcev in celo dva kozoroga. Nato pa smo se odpeljali še na najvišjo točko na naši poti, na 2.504 metrov, do tunela Hochtor. Vreme je bilo čudovito, idealno za izlet v visokogorje. Preživeli smo res lep dan.

Izjave nekaterih učencev, ki so se ekskurzije udeležili.

Ledenik sem si predstavljala drugače, a sem bila zato še bolj navdušena. Najbolj so mi bili všeč svizci in muzej.

Ekskurzija mi je bila zelo všeč, saj sem prvič v živo videla alpskega svizca. V muzeju pa so bile stvari lepo predstavljene.

Vse je bilo lepo. V muzeju smo videli videoposnetek, ki je pokazal, kako se je ledenik zmanjšal v zadnjih 100 letih. Videli smo veliko svizcev in dva kozoroga.

Danes je bilo super! Spoznali smo veliko novih stvari in se naužili prečudovitih razgledov.

Danes mi je bilo zelo všeč, saj sem prvič videla goro Grossglockner. Bila je tudi zelo dobra družba, sreča, da smo imeli lepo vreme in smo si vse to lahko ogledali.

Danes mi je bilo zelo všeč in veliko sem se naučila.

Bilo je zabavno in poučno, saj smo videli in slišali veliko novih in zanimivih stvari. Razgled je bil zelo lep. Če bi imeli priložnost, bi si ta kraj ogledala še enkrat.

Bilo nama je zelo všeč. Še nikoli nisva videli tako lepih razgledov in tako bogate narave.

Bilo je zanimivo in super. Videli smo stvari, ki jih ne moreš videti vsak dan.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost