Poročilo o debatnem turnirju v Komnu

Na dan, 12. 11. 2016, smo se debaterke, razdeljene v dve skupini (Hakuna Matata in Balonarji) in naša mentorica Metka El Jahl odpravili na debatni turnir, ki je tokrat potekal v Komnu. Odšli smo malo pred osmo, peljal pa nas je kar hišnik v šolskem kombiju. Po skoraj dvourni vožnji smo prispeli na naš cilj, osnovna šola Komen, kjer so nas že čakali ostali sodelujoči ter organizatorji turnirja. Tam smo dobili malico, po njej pa poslušali uvodni govor ravnateljice gostujoče šole, nato pa je predstavnik ZIP (Zavod za in proti) preveril prisotnost. Potem smo si lahko ogledali, s kom bomo tekmovali v prvem krogu ter začeli z debato. Debatirali smo na trditev »Video igrica Pokémon Go prinaša več škode kot koristi«.

Po prvih dveh krogih smo imeli kosilo in sicer makarone z omako. Nato je bila na vrsti zadnja impromptu debata, to pomeni, da smo trditev, ki smo jo morali argumentirali, dobili tam in imeli eno uro časa za pripravo. Obe skupini sta prišli na negacijsko stran.

Po še tej naporni debati, smo se zbrali v jedilnici, kjer so najboljši debaterji in debaterske skupine dobili priznanja ter nagrade. Dve najboljši ekipi sta se pomerili v finalu in obe sta bili odlični, govorci so bili vsi prepričljivi in so govorili samozavestno ter prosto.

S tem se je turnir zaključil. Nazaj grede smo se ustavili še v piceriji, kjer smo proslavile zelo uspešen turnir. Doma smo bile okoli devetih zvečer.

Turnir se mi je zdel izjemno zanimiv in poučen, slišala sem veliko odličnih govorov ter se tako veliko naučila. Imele smo se super in upam, da tako mislijo tudi moje sodebaterke.

Izabela Letonja, 7. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost