[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_toggle title=”Četrti debatni turnir” _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

V soboto, 26.3.2022, sem se udeležila četrtega debatnega turnirja v tem šolskem letu, in sicer v Domžalah.

Zjutraj smo se zbrali pred OŠ Žirovnica. Mene, Mojco Možina in Nino Kramar je gospa Metka Jerman peljala do osnovne šole v Domžalah.  Ko smo prišli v šolo, so sodniki najprej imeli sodniški sestanek, mi pa smo počakali v jedilnici. Potem so nas obvestili, v kateri učilnici imamo debato, proti kateri ekipi debatiramo in na kateri strani smo.

Začel se je prvi krog, s puncama smo negirale debatno trditev: Vesoljski turizem prinaša več škode kot koristi. Prva debata se je končala in sledil je odmor in kosilo. Po kosilu je potekala druga debata, kjer smo isto trditev zagovarjale.  V tej debati smo spoznale nove debaterje in se z njimi spoprijateljile. Po dveh debatnih krogih smo bile že zelo utrujene, ampak sledila je še tretja impromptu debata. Sledil je odmor in imele smo eno uro za pripravo impromptu debate. Trditev se je glasila: Bralna značka bi morala biti obvezna. Bile smo na negacijski strani. Ta debata nam je najbolje uspela, saj smo premagale nasprotno ekipo. Na koncu smo si ogledali še finalno debato dveh najboljših ekip in podelitev priznanj najboljšim debaterjem in ekipam.

Na turnirju mi je bilo zelo všeč.  Bila je nova izkušnja, bilo je tudi zelo zanimivo, ker je turnir končno potekal v živo in ne preko zooma. Spoznala sem tudi nove prijatelje.

Turnir se je končal ob 19.00 in potem smo se utrujene, a polne prijetnih vtisov odpeljale domov.

Mojca Vene, 8. a

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost