OBVESTILO OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Upamo, da ste preživeli lepo poletje. V šoli in vrtcu se intenzivno pripravljamo na pričetek novega šolskega leta.

PRVI ŠOLSKI DAN

Na dvorišču pred šolo se bomo zbrali v  sredo, 1. septembra 2021. Učenci od 2. do 5. razreda ob 8. 00, učenci od 6. do 9. razreda ob 8. 30. Prvošolce v spremstvu staršev bomo pred šolo sprejeli ob 10. uri.

Pred šolo vas bo pozdravila ravnateljica, nato boste z razredniki odšli v matične učilnice. Prvi dan boste imeli dve uri oddelčne skupnosti, nato pa pouk po urniku.

Tudi prvi šolski dan bomo organizirali šolsko prehrano (malico in kosilo) in podaljšano bivanje.

Z jutranjim varstvom bomo začeli v četrtek, 2. septembra, od 6.45 dalje.

Po koncu pouka bo šolski avtobus vozil po običajnem voznem redu.

ŠOLSKI PREVOZ PRVI ŠOLSKI DAN

Za učence od 2. do 5. razreda bo šolski avtobus ob 7.25 odpeljal iz Zg. Most in ob 7.45 z Rodin.

Za učence od 6. do 9. razreda bo šolski avtobus ob 8.00 odpeljal iz Zg. Most in ob 8.15 z Rodin.

Na šolskem avtobusu je obvezna uporaba zaščitne maske za vse učence, ne glede na starost.

Šolski avtobus bo naslednje dni vozil po običajnem voznem redu.

PRIHODI V ŠOLO

Učenci naj v šolo prihajajo peš, s skirojem ali s kolesom.

RAVNANJE V ČASU POJAVLJANJA OBOLENJ S COVID-19

Ukrepi, ki smo jih bili vajeni v preteklem letu, bodo stalnica tudi v letošnjem šolskem letu. Trenutna epidemiološka slika v Sloveniji je takšna, da bodo izobraževanje v šoli lahko pričeli vsi učenci. Naša skupna odgovornost je, da poskrbimo, da tako tudi ostane. V šoli bomo poskrbeli za varno okolje in ga ohranjali skupaj z vašo pomočjo, dragi učenci in spoštovani starši. Vljudno vas prosimo, da v šolo prihajajo samo zdravi otroci, brez simptomov, kot so kašelj, glavobol, vročina, izcedek iz nosu, prebavne težave, ter da upoštevate smernice in priporočila zdravstvene stroke.

V skladu z odlokom, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe s SARS COV-2, ostaja v veljavi obveznost nošenja zaščitnih mask v notranjih zaprtih prostorih za vse deležnike šolskega prostora. Izjeme za področje osnovne šole so:

  • učenci v OŠ do vključno 5. razreda, ko so v matičnem oddelku;
  • učenci in dijaki pri pouku športa in športne vzgoje.

Vljudno vas prosimo, da se z otrokom o uporabi maske v skupnih prostorih pogovorite ter da učenci maske prinašajo s seboj.

Vlada je dne 20. 8. 2021, sprejela odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju, ki navaja, da morajo osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno izobraževalnih zavodov in so starejše od 15. let izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje). Izjema so osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec ali v 1. triado OŠ.

Vljudno vas prosimo, da za aktivnosti, ki bodo potekale v prostorih šole (roditeljski sestanki, pogovorne ure, spremstvo prvošolcev prvi šolski dan, …) poskrbite za izpolnjevanje pogoja PCT.

Prvi šolski dan in vse ostale dni v letu želimo vsem šolarjem srečno.

Ravnateljica, Erika MELIHEN in kolektiv OŠ Žirovnica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost