Poročilo o letošnjem prvem debatnem turnirju

V soboto, 13. oktobra, smo se debaterji iz OŠ Žirovnica, hišnik Janez in naša mentorica Metka odpravili na prvi debatni turnir v tem šolskem letu, ki je tokrat potekal na OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki. Tja smo odšli že okoli osmih, da bi na tamkajšnjo šolo prispeli ob pravem času. Izkazalo se je, da bi brez skrbi lahko spali pol ure dlje, saj so ekipe s Primorske zamujale in smo tako turnir začeli s skoraj enourno zamudo. Kljub neobetajočemu začetku je bil turnir lepa izkušnja za vse udeležence.

Tri naše novinke iz 6. razreda: Ema, Eva in Tija so se udeležile debatnih delavnic, ki so organizirane na vsakem prvem turnirju v letu. Po njihovi oceni so se tam imele zelo v redu in so se tudi marsikaj novega naučile.

Trije debaterji – dva novinca, Julij Zupan in Filip Janjič ter jaz, ki trenutno debatiram tretje leto – pa smo tekmovali v treh debatnih krogih. V prvih dveh je bila tematika previsoke plače profesionalnih športnikov, v tretjem pa je bilo vprašanje, ali bi psom morali prepovedati vstop v parke. Zmagali smo dva od treh krogov in se uvrstili na osmo mesto med dvaintridesetimi ekipami. Poleg tega sva Julij kot deseti najboljši govorec začetnik in jaz kot prva najboljša govorka turnirja dobila dodatni priznanji. Seveda smo te uspehe proslavili v slaščičarni, preden smo odšli domov. Na kratko se mi zdi, da je bil to zelo uspešen turnir in da se vsi veselimo naslednjega, ki bo 17. novembra na naši šoli.

Izabela Letonja, OŠ Žirovnica, 9. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost