Kulturni dan za učence od 5. do 8. razreda

 

Kulturni dan za učence 5. razreda – Koncert »Čudoviti svet glasbil« in Ljubljanski grad – po poteh Friderika

Kulturni dan za učence 6. razreda – Koncert »Čudoviti svet glasbil« in Narodna galerija – motivi v umetnosti

Kulturni dan za učence 7. razreda – Koncert “Z orkestrom na izlet” in obisk Mestnega muzeja – spoznajmo Emonce

Kulturni dan za učence 8. razreda – Koncert “Z orkestrom na izlet” in obisk Etnografskega muzeja – ogled in delavnica tkanja

VTISI učencev:

Po koncertu smo se odpravili do vzpenjače, ki vodi na Ljubljanski grad. Na gradu smo pojedli malico in si šli ogledat obrambni jarek, sobo, kjer so včasih shranjevali smodnik, jedilnico s pojedino, trg, kapelo in razgled. Vzpenjača nas je spet odpeljala z gradu. Tako se je kulturni dan končal. (Štefan Čop, 5. b)

V sredo zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Šli smo do Gallusove dvorane, kjer se je začel koncert z naslovom Čudoviti svet glasbil, ki ga je vodil Boštjan Gorenc – Pižama. Spoznali smo godala, brenkala, tolkala … Prišel je celo mladi harmonikaš in nam zaigral. Zelo smo se smejali, ko je Pižama razlagal variacijo v skladbi Mojster Jaka. Na koncu smo si ogledali park Tivoli in si v galeriji ogledali razstavo. (Jan Poličar, 6. b)

Koncert se mi je zdel zelo dober. Motilo me je le, da so bili nekateri učenci drugih šol preglasni in na telefonih. Orkester je bil pa v redu in vse drugo tudi. (Tijan, 7. a)

Orkester je igral zelo dobro, skladbe mi pa niso bile preveč všeč, razen J. S. Bacha. Všeč mi je bil tudi Komorni zbor. (Nejc, 7. a)

Orkester in Komorni zbor sta bila zelo dobra. Zelo so se potrudili. Se mi je pa kar vleklo. (Matija, 7. a)

V Cankarjevm domu smo poslušali Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Igrali so nam najboljši slovenski glasbeniki. Slišali smo različne skladbe iz celotne glasbene zgodovine. Bilo je super, saj so igrali zelo lepo. Bilo je doživeto. (Rosa Rekar, Iris Sedminek in Julija Borštnik, 7. a)

Sedeli smo na balkonu, kjer je bilo zelo malo prostora, ampak smo imeli dober razgled. Zelo dobro so igrali in peli. Bilo je zanimivo in zabavno, ampak kakšna skladba bi bila lahko tudi manj. Misliva, da je bilo v redu, samo ne poslušava veliko takih skladb. (Nika Vrečko in Ajda Rekar, 7. a)

Bili smo v Ljubljani na koncertu. Najprej smo imeli malico, med katero nam je učiteljica razdelila karte, nato pa smo šli v dvorano. Meni se je koncert zdel zelo dober in ni bil dolgočasen, kot sem pričakovala. Stoli so bili mehki in udobni. Vesela sem, da sem lahko slišala ta koncert in me ne bi motilo, če bi ga še enkrat, čeprav imam raje drugačne pesmi. (Karmen Zevnik, 7. a)

Koncert se je začel z renesanso, končal pa s sodobno glasbo. Dirigent pa je bil slavni slovenski skladatelj Ambrož Čopi. Ko se je koncert končal, smo dan nadaljevali še s sprehodom po mestu. (Neja D. M., 7. a)

Všeč mi je bilo, ko je pel komorni zbor. Tudi orkester ni bil slab, a bilo bi mi bolj všeč, če bi bil koncert krajši, ker mi je bilo na koncu že malo dolgčas. (Monika Tavčar, 7. a)

Glasba se nama je zdela prečudovita. Videli smo tudi slavnega dirigenta Ambroža Čopija. Upava, da bova še kdaj imeli tako priložnost videti ga v živo. Tega dne ne bova nikoli pozabili. (Tjaša Šebat in Ana Vajs, 7. a)

Komorni zbor me je zelo presentil, saj še nikoli nisem slišal, da bi tako glasbo peli ljudje. Zelo mi je bil všeč njihov nastop. Orkester je bil tudi v redu, ampak žal nisem poznal nobene skladbe. Stoli niso bili ravno udobni, zato se nisem imel tako zelo dobro. Muzej Emone mi ni bil ravno všeč, saj ne maram zgodovine. Najbolj sem užival v sprehodu, saj smo se nadihali. Škoda le, ker nismo imeli časa zase. (Bor, 7. a)

V Cankarjevem domu so nam zaigrali koncert z naslovom Z orkestrom na izlet. Iz različnih glasbenih obdobij so nam predstavili glasbena dela. Iz renesanse Gallusa, iz baroka Bacha, iz klasicizma Haydna, iz romantike pa Čajkovskega. Sodobno glasbo nam je predstavill Žiga Stanič s skladbo Izlet. Na koncu smo šli še v muzej. (Filip Madon, 8. a)

Koncert je bil zanimiv. Meni sta bili všeč dve skladbi: Simfonija Ura J. Haydna in Izlet Žiga Staniča. Tudi druge skladbe so mi bile všeč. Zelo mi je bila všeč pesem Jakoba Petelina Gallusa, ki jo je pel Komorni zbor pod taktirko skladatelja Ambroža Čopija. Potovanje od srednjega veka do danes mi je bilo zelo všeč. (Nina Zupan, 8. a)

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost