Čufarjev maratonček 2018

V soboto, 17. 3. 2018, so učenci in učenke gledališke skupine OŠ Žirovnica nastopili na območnem srečanju lutkovnih in otroških gledaliških skupin. Čufarjev maratonček je potekal v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Učenci 6. razreda, Meta Mekina, Vida Žemlja, Klara Selan Papler, Klara Dolar, Jana Žagar in Julij Zupan, so zaigrali igrico Od kod si kruhek. Glede na to, da so letos prvič sodelovali v starejši igralski skupini in da se jim je zdela igrica zelo otročja, so se odlično izkazali.

Starejši igralci (učenci od 7. do 9. razreda) so svoje igralske sposobnosti pokazali z igro Roalda Dahla Matilda. V igri so več kot odlično nastopili Liza Zalokar, Katja Čater Oblak, Nika Valentar, Ema Babič, Neža Jan, Maša Mahkovec, Manca Japelj, Tjaša Dolar, Ema Babič, Klara Arnšek, Ema Hribernik in Arman Alibašić. Letos so izredno napredovali, saj so na odru dejansko začeli igrati in so se trudili, da so na odru postali nekdo drug.

Vse igralke in igralci so letos pri gledališki skupini naredili ogromen napredek. Od začetnih vaj so izboljšali vživljanje v vloge, improvizacijo na odru, določanje prostora in predvsem eden drugemu pomagali, da so bili pri igri še boljši.

Hvala našemu hišniku Janezu, ki nam je pomagal pri pripravi scenskih rekvizitov in pri prevozu. Hvala pa tudi vsem staršem, ki ste prišli pogledat oba nastopa in nam kakorkoli pomagali.

Lidija S. Knafelj

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost