Vtisi učencev 4. in 5. razreda o koncertu GM Slovenije

Simfonična matineja Glasbene mladine Slovenije
FILMSKO-GLASBENA FANTAZIJA

Cankarjev dom, Gallusova dvorana, 23. oktober 2018
Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Slaven Kulenović
Moderator: Boštjan Gorenc Pižama

 

Program:
Ludwig van Beethoven, Simfonija št. 5 v c-molu, op. 67, 1. stavek – Allegro con brio
Peter Iljič Čajkovski, Kitajski ples iz baleta Hrestač
Camille Saint-Saëns, Živalski karneval, Finale
Paul Dukas, Čarovnikov vajenec
Modest Petrovič Musorgski, Noč na golem brdu, simfonična pesnitev
Amilcare Ponchielli, Ples ur, odlomek iz opere La Gioconda
Johann Sebastian Bach, Toccata v d-molu
Edward Elgar, Pomp and Circumstance Marches, Koračnica št. 1, op. 39

V Cankarjevem domu mi je bil najbolj všeč orkester, sploh pa orgle. Bile so gromozanske. Moderator Boštjan Gorenc Pižama je bil v redu, samo preveč je govoril. Prav zato so porabili preveč časa. Gonga sploh niso potrebovali. Lahko bi več igrali tudi v živo.” (Ita Zorc, 4. b)

“Všeč mi je bilo, ko so igrali. Najbolj so mi bile všeč orgle, violine in flavte. Najbolj mi je bila všeč skladba Ples ur iz opere La Gioconda. Boštjan Gorenc Pižama je bil smešen.” (Zoja Kastelic, 4. b)

“Orkester je zelo dobro igral, prav tako orgle. Najbolj mi je bila všeč risanka Čarovnikov vajenec, med inštrumenti pa violina.” (Ina Zorc, 4. b)

“V Cankarjevem domu mi je bilo zelo všeč, da je bila nad odrom prikazana slika, film ter da so igrali na orgle. Najbolj zabavna skladba mi je bila Živalski karneval.” (Ema Rus, 4. a)

“Meni so bile všeč orgle, pa tudi glasba. Sploh pa risanke, a mi jih je bilo preveč. Všeč sta mi bila gong in Boštjan Gorenc Pižama.” (Janez Žagar, 4. b)

“Všeč so mi bili gong, orkester, orgle in glasba. Ni mi bilo všeč, ker je bilo preveč risank in premalo igranja.” (Iza Pirih, 4. b)

“Risank je bilo preveč, pa tudi voditelj je preveč govoril. Vse je bilo tudi preglasno.” (Tim Kalajžič, 4. b)

“Moji vtisi na koncertu so bili zelo pozitivni. Všeč mi je bilo čisto vse, najbolj pa zadnja skladba od skladatelja Elgarja, ker je zelo lepa risanka in živahna pesem. Najbolj temna je bila Noč na golem brdu, saj me je bilo kar malo strah, ampak koncert mi je bil pa vseeno všeč.” (Tomaž Golub, 4. a)

“V Cankarjevem domu mi je bilo zelo všeč takrat, ko je igral organist. Všeč mi je bilo tudi, ko so bili videoposnetki in je zraven igral orkester. Všeč mi je bilo!” (Pika Gorišek, 4. a)

“V torek, 23. 10. 2018, smo bili v Cankarjevem domu, kjer smo poslušali veliko različnih melodij. Najbolj sta mi bili všeč skladba Koračnica in Čarovnikov vajenec. Všeč so mi bile tudi orgle.” (Saša Kos, 4. a)

“Najbolj mi je bilo všeč, ko so igrale orgle, pa tudi, ko niso, mi je bilo všeč. Ko sem poslušala glasbo, sem postala čisto mirna. Zato mi je glasba zelo všeč.” (Zala Ana Ajdišek, 4. a)

“Na koncertu so bili zelo dobri. Všeč mi je bilo čisto vse, a najboljša mi je bila zadnja skladba Edwarda Elgarja, Pomp and Circumstance Marches, Koračnica št. 1, op.39. V Cankarjevem domu smo si ogledali veliko filmčkov. Všeč so mi bile tudi orgle.” (Gašper Korošec, 4. a)

“Všeč mi je bilo, ker so zelo dobro igrali. Najboljše so bile trobente. Ni mi bilo všeč, ker so preveč govorili.” (Gal Rozman, 4. b)

“Všeč mi je bilo, ko so bili filmčki in glasba. Ni mi bilo všeč, ko smo poslušali orgle in ko je nekdo preveč govoril.” (David Zidar, 4. b)

“Bilo mi je všeč, ko so igrale orgle in orkester. Bilo mi je tudi všeč, ko so se vrtele risanke.” (Aelita Ana Kovač, 4. b)

“Ogledali smo si risanke, ki nam jih je v živo zaigral Orkester Slovenske filharmonije. Imel sem se zelo dobro.” ( Lin Logar, 4. a)

“Všeč mi je bilo, ko so na ogromnem platnu vrteli risanke, ko je komentiral Boštjan Gorenc – Pižama, da je orkester odlično igral (in seveda dirigent dirigiral), najbolj pa mi je bil všeč Urban na orglah.” (Blažka Sedovšek, 5. b)

“Najbolj mi je bila všeč zadnja pesem. Vse so bile dobre in zabavne. Ker je bila na platnu risaka, je bilo toliko bolje.” (Jaka Reš, 5. b)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost