[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_toggle title=”Naravoslovno-tehniški dan POŽARNA VARNOST” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Naravoslovno-tehniški dan požarna varnost je na naši šoli potekal v torek, 4. oktobra 2022. Učenci so izdelovali likovne in literarne izdelke na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi«. Spoznali so se s pomenom službenih psov pri reševanju v primeru naravnih in drugih nesreč. Učili so se pravilne uporabe ustreznih gasilnih aparatov v šoli, doma in v avtomobilu. Spoznali so uporabne osnove prve pomoči, prenašanja ponesrečencev, umetnega dihanja in imobilizacije. Nekateri učenci so si ogledali gasilni dom v Zabreznici in z obiskom gasilcev spoznali opremljenost in pripravljenost gasilskih enot, njihov namen in področje njihovega dela in številne možnosti pomoči. Prav tako smo se z učenci pogovorili o načinu izvedbe evakuacije iz šole.

Pri organizaciji naravoslovno-tehniškega dne so sodelovali gasilci iz gasilskih enot Občine Žirovnica, GARS Jesenice, ZVC Jesenice, Rdeči križ Slovenije, območno združenje Jesenice, GRS, enota Radovljica, Društvo za reševanje s psi.

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost