Simfonična glasba na filmskem platnu

Izvajalci: Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Simon Dvoršak

Povezovalec: Blaž Šef
Program: Odlomki glasbenih del in filmov
Johannes Brahms, Madžarski ples št. 5
Samuel Barber, Adagio za godala
Ludwig van Beethoven, Simfonija št. 9, Oda radosti
Wolfgang Amadeus Mozart, Čarobna piščal, Arija Kraljice noči
Ludwig van Beethoven, Simfonija št. 7, Allegretto
Giacomo Puccini, Tosca, odlomek iz opere
Richard Wagner, Tristan in Izolda, preludij
Richard Wagner, Ježa Valkir iz opere Valkira

V sredo, 6. oktobra 2016, smo se učenci 8. in 9. razredov odpravili na koncert Simfoničnega orkestra. Orkester je igral klasično glasbo, ki smo jo lahko slišali na filmskih platnih. Koncert je povezoval Blaž Šef. Glasbo, ki smo jo slišali, je bila v filmih, kot so James Bond, Čarovnikov vajenec, Apokalipsa, …
Orkester je svoje dobro odigral, pevka lepo odpela, dirigent odlično dirigiral. Po koncertu smo odšli v Etnografski muzej. Koncert in ogled muzeja sta mi bila všeč. (Lara Repe, 8. a)

Všeč mi je bilo, da so prikazali odlomke iz filmov, kot so James Bond ipd. Na tem koncertu sem spoznala, da je glasba res lepša, če jo slišiš v živo. (Tjaša Dolar, 8. a)

Zdelo se mi je dolgočasno. Razen med skladbami je bilo zanimivo zaradi povezovalca. (Matevž Toman, 8. a)

Meni je bilo všeč, saj nisem vedela, da je simfonična glasba v filmih in risanih filmih. Najbolj sta mi bila všeč Charlie Chaplin in Čarovnikov vajenec. Všeč mi je bila tudi opera. (Miša Ovsenek, 8. b)

Ko smo prišli v Cankarjev dom, smo se kmalu odpravili na prvi balkon Gallusove dvorane. Ogledali smo si odlomke filmov in poslušali, kako je simfonični orkester zaigral melodijo v ozadju. Najboljša mi je bila evropska himna, saj smo jo peli tudi pri pouku. Po končanem koncertu smo si ogledali še Etnografski muzej. (Nika Valentar, 8. b)

Predstava je bila kar zanimiva, ker je bila predstavljena glasba iz filmov. Najbolj mi je bila všeč Oda radosti in petje solistke. (Neja Hočevar, 8. b)

Meni je bila predstava všeč , samo, ko je pela operna pevka, mi je bilo malo preglasno in zelo visoko. Najbolj mi je bila všeč glasba iz animiranega filma Čarovnikov vajenec. Po koncertu smo odšli v Etnografski muzej, kjer smo si ogledali veliko različnih stvari iz preteklosti. Po tem smo sami tkali in sicer zapestnice. Meni je bil ta dan všeč. (Danaja Triplat, 8. b)

Koncert nama je bil zelo všeč. Najboj nama je bilo všeč, ko so igrali Mozartovo arijo, to pa zaradi solistke, ki je pela zelo dobro. Zelo nama je bil všeč tudi povezovalec programa. Bilo je zanimivo. Super, da smo končno šli na koncert, ki ni bil dolgočasen. Koncert bi ocenili z 10. (Nadja Kranjc in Helena Tolar, 9. a)

Bilo je dobro, še posebej, ko je na oder prišel napovedovalec. Všeč nama je bilo, ker ni bilo dolgočasno. (Nejc Vrečko in Marcel Kobal, 9. a)

Na koncertu nama je bilo bolj všeč kot prejšnja leta, saj koncert ni bil predolg in smo spoznali, da vsi dobri filmi vsebujejo simfonično glasbo. Izvedeli smo veliko novega o filmski glasbi. To, o čemer prej nismo toliko razmišljali ob gledanju filmov. (Neža Noč, Maša Klinar, Julija Bergelj in Neja Vozel, 9. a)

Na kulturnem dnevu mi je bilo všeč. Najbolj mi je bila všeč pesem Charlija Chaplina in Madžarski ples št. 5. Zabaven je bil tudi voditelj, operna pevka pa je zelo lepo pela. Vmes, ko so igrali bolj umirjene skladbe, mi je bilo malo dolgočasno, ko so igrali skladbe, ki jih poznam, mi je bilo zanimivo. (Lejla Zupan, 9. a)

Na predstavi je bilo zelo smešno, zaspano in zelo dolgočasno, samo voditelj je bil nekako zanimiv. Lahko bi bilo bolj zanimivo. (Žan Janša, Gašper Panjtar, Sara in Laura Slamnik, Ana Perkovič  in Taja T. Betz, 9. a)

Bilo nam je všeč, še posebej Miki miška. Nekaj filmov smo poznali, ampak vsi so nam bili všeč, saj so bili smešni. Najboljše glasbilo so bile činele. (Lan Rejc, Marcel Rep in Tilen Tomažič, 9. a)

Všeč mi je bilo, da so najprej pokazali odlomek iz filma, nato pa še zaigrali glasbo. (Julia Arnšek, 9. b)

Koncert nama je bil všeč, saj sva nekatere skladbe poznala od prej. Sedeži na balkonu so bili zadovoljivi. (Lukas Lužnik in Klemen Liam Jelovčan, 9. b)

Na koncertu mi je bilo všeč, saj smo poslušali skladbe iz zelo znanih filmov, ki se jih prej nisem zavedal. (Blaž Grabnar, 9. b)

Všeč mi je bilo, da so najprej pokazali glasbo na platnu, potem pa še zaigrali. Zelo dobro so igrali.
(Katja Bele, 9. b)

Bilo je zanimivo. (Rok Okorn, 9. b)

Save

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost