Srečanje učencev 4. b razreda z učenci 4. razreda Ljudske šole Bistrica v Rožu

Četrtošolci naše šole so po srečanju z vrstniki zabeležili naslednje vtise:

O, začetek pouka! Že je zvonilo, vsi smo bili vznemirjeni, saj bodo prišli Avstrijci. Najprej smo jim zapeli in oni so se nam predstavili v slovenskem jeziku. Bilo jih je samo 9. Po malici smo se v knjižnici razdelili v štiri skupine. (Ana Bohinec)

Peljali smo jih po šoli. Pokazali smo jim prve razrede, vrtec, predmetno stopnjo, telovadnico in četrte razrede. V vsaki skupini sta bila dva učenca iz Bistrice. (Gea Kozjek)

Zunaj smo po skupinah šli na lov za zakladom. Pridružili so se nam tudi učenci 4. a razreda, ki hodijo k nemščini. Šli smo do Glence in jim pokazali vse, kar je bilo napisano na listu. Oni so povedali nemško ime za te stvari. (Matija Eržen)

Odpravili smo se mimo gasilskega doma po cesarski cesti do kapelice. Videli smo Stol in kočo na Stolu. Potem smo šli v Glenco. Ogledali smo si skakalnice in se še malo poigrali. (Iza Rozman)

Maksim in Rafael sta bila malo poredna, drugače je bilo pa fino. Na šolskem vrtu smo tekali sem ter tja in našli zaklad-roladice. (Ema Pongrac)

Po igri na igralih pri vrtcu smo šli na kosilo. V knjižnici smo se poslovili. Od njih smo dobili še lepa pisma, čokoladico in bonbone. To je bil zame super dan. Upam, da bo na obisku pri njih tudi tako dobro. (Andraž Vereš)

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost