Tradicionalni slovenski zajtrk v naši šoli in vrtcu

Danes, 20. novembra, je v slovenskih šolah in vrtcih potekal projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, s katerim že peto leto pri otrocih spodbujamo zdrave prehranjevalne navade in uživanje hrane iz domačega okolja. V naši šoli in vrtcu smo otrokom za zajtrk ponudili mleko kmetije Beravs z Brega, črn kruh iz pekarne Resman z Zgoše, jabolka kmetije Jeglič iz Podbrezij, maslo mlekarne Planika in med domačih čebelarjev, članov Čebelarskega društva Antona Janše Breznica.

Malčkom v vrtcu in učencem razredne stopnje so se pri zdravem zajtrku pridružili tudi gostje, župan Leopold Pogačar, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, predsednik domačega čebelarskega društva Franc Pfajfar, mentor čebelarskega krožka v šoli Stanko Noč in čebelar Klemen Triplat. Kot so povedali otroci in odrasli, je tradicionalni slovenski zajtrk teknil vsem.

Zdravi prehrani, gibanju in povezanim temam v šoli sicer posvečamo pozornost skozi vse leto s pripravo naravoslovnih dni, predavanj in delavnic za učence posameznih razredov. V  tednu pred zajtrkom so učenci z učitelji pripravili plakate o pomenu lokalno pridelane hrane, varstvu okolja in slovenskih jedeh.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost