Utrinki iz dejavnosti

Varuj vodo za lepši jutri

V okviru študijskega krožka »Varuj vodo za lepši jutri« pod okriljem Ljudske univerze Jesenice, smo v poletnih mesecih pripravili medgeneracijsko obarvane delavnice na temo trajnostnega upravljanja z vodo. Osnovnošolci iz občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora so ob podpori mentoric raziskovali kako lahko pripomoremo k ohranjanju vodnih virov in skrbi za okolje.

Vabimo vas, da si ogledate video, v katerem sporočamo, da so majhni koraki ključnega pomena za ustvarjanje boljše prihodnosti za naše okolje: https://we.tl/t-vAxT873C1P 

Skupaj lahko ustvarimo spremembe, ki bodo odmevale še mnogo generacij naprej.

Evropska vas - maj 2023

Učenci od 6. do 8. razreda smo v petek, 12. 5. 2023, sodelovali na zaključni prireditvi projekta Evropska vas. Prireditev je potekala v Radovljici. Naša šola je predstavila dve državi, Švico in Švedsko. Zelo smo se zabavali, spoznavali smo nove dežele in njihovo kulinariko ter sodelovali na nagradnem kvizu, kjer smo prejeli kar nekaj nagrad. Le neradi smo odšli domov in prihodnje leto se zagotovo spet vrnemo.

Sodelujoči učenci

Noč branja
 1. maja 2023 smo na naši šoli že tradicionalno organizirali Noč branja za vse učence predmetne stopnje, ki so tudi v tem šolskem letu prebrali predpisane knjige za Finžgarjevo bralno značko. Srečanje smo organizirale učiteljice Lidija Skoporec Knafelj, Polona Kus in Metka Jerman, udeležilo pa se jo je 40 učencev.

Program je bil zelo pester. Najprej nam je Mala gledališka skupina 4. in 5. razreda pod mentorstvom Mojce Velepec in Katje Lah zaigrala igrico Iščemo najlepšo besedo, nato pa nas je razveselil gost večera Rok Terkaj – Trkaj, pesnik, glasbenik, raper. Zabaval nas je s svojimi rimami in nas navdušil z besedili in glasbo.

Sledila je odlična večerja in nato okrogla miza, kjer smo vsi sodelujoči predstavili svoje najljubše knjige.

In za zaključek večera: noč branja z lučkami na blazinah v plesni dvorani. Zjutraj še telovadba s knjigami, zajtrk in odhod domov.

In kako je bilo?

Najboljša noč na svetu, ker smo poslušali Roka Terkaja. (Jernej, 6. a)

Bilo je super, dobra hrana, dobra izkušnja, dober program. (Pina, 7. b)

Noč branja mi je bila zelo všeč. Naslednje leto pridem. (Marcel. 7. b)

Noč branja mi je bila zelo všeč zaradi vzdušja in branja. (Juta, 7. b)

Noč branja lahko opišem s tremi besedami: odlična hrana, zabava, dobre knjige. Sama bi se noči branja z veseljem udeležila še enkrat. (Liza, 7. a)

Imeli smo se super, jedli smo palačinke in spali udobno. Tudi zajtrk je bil odličen. Trkaj je bil največja zvezda večera. (Tevž, 7. b)

Meni je bilo všeč, ko je Trkaj zarapal. (Jure, 6. a)

Ta noč branja je bila zabavna, okusna in poučna. Zelo sem vesela, da sem bila del te izkušnje. To noč bi priporočila tako bralcem kot nebralcem. (Zoja, 7. a)

Bilo mi je zelo všeč!!! Najboljši del mi je bilo druženje s Trkajem in ko sem spal. (Žan, 6. b)

Zelo mi je bilo všeč, nagrada je bila zaslužena. Tudi Rok je bil zvezda večera. SUPER!!! (Špela, 7. a)

Meni je bilo ful kul. Zdi se mi, da je tistim, ki niso naredili FBZ, lahko ful žal. Kul je bil tudi Trkaj, ki je s svojim rapom res popestril večer. (Brin, 6. c)

Noč branja je bila zelo sproščena in z dobro družbo smo jo še izboljšali. Tudi Trkaj je bil super. Spanje pa sploh. (Mojca, 9. a)

Bilo mi je zelo všeč in imela sem zelo dobro družbo, s katero smo pekli palačinke. Trkaj je bil zelo dober gost. Ni mi žal, da sem prišla. (Julija, 9. a)

Noč branja že drugič … meni je bilo super, sploh peka palačink in gost Trkaj. Zahvaljujem se tudi učiteljicam za izvrstno organizacijo. (Anže, 9. a)

Noč branja mi je bila zelo všeč. Zagotovo se bom naslednje leto potrudila prebrati vse knjige za FBZ, da lahko spet pridem. Najboljše pa so bile palačinke s čokolado. (Klara, 7. a)

Bilo je zelo zabavno, zelo mi je bila všeč peka palačink. Noč je bila mirna in imela sem dobro družbo. (Pika, 8. a)

 

Zahvaljujemo se vodstvu šole, da so nam ponovno omogočili Noč branja, in našim kuharjem za izvrstno pripravljeno hrano.

Zapisala: Metka Jerman, učiteljica slovenščine

 

 

 

 

 

 

 

3. šolski šahovski turnir

V petek, 21. 4. 2023, smo na naši šoli organizirali 3. šolski šahovski turnir. Turnirja se je udeležilo 20 učencev. Vsi učenci v igri odlično napredujejo. Tokrat so prvič igrali po programu Swiss-Manager. 1. mesto je dosegel Mark Sodnik, 5. b, 2. mesto Tijan Vidic 7. a, 3. mesto Bor Knafelj, 6. b, 4. mesto Brin Baškovec 6. c, 5. mesto Urh Glavač 5. b, 6. mesto Patrik Vidic, 8. b, 7. mesto Matic Korošec 6. b, 8. mesto Vid Gartnar, 7. a, 9. mesto Martinčič Timotej 8. a.

Lahko se nam pridružite vsak torek ob 13.45 ali četrtek ob 13.00 v učilnici fizike.
V soboto, 6. 5. 2023 se bodo nekateri učenci udeležili Posamičnega mladinskega šahovskega prvenstva Jesenic.

Saša Eržen in Janez Kokalj

 

2. šolski šahovski turnir

  V petek, 7. 4. 2023, smo na naši šoli organizirali 2. šolski šahovski turnir. Turnirja se je udeležilo 20 učencev. Vsi so se odlično odrezali in nabirali dragocene izkušnje. Tokrat je 1. mesto dosegel Patrik Vidic, 8.b, 2. mesto Mark Sodnik, 5.b, 3. mesto Matic Korošec 6.b, 4. mesto Brin Baškovec 6.c, 5. mesto Vid Grm, 5.b, 6. mesto Tijan Vidic, 7.a, 7. mesto Urh Glavač 5.b, 8. mesto Bor Knafelj, 6.b, in 9. mesto Anže Klinar.

  Če radi igrate šah in si ga želite igrati še boljše, se nam lahko pridružite v torek ob 13.45 ali četrtek ob 13.00 v učilnici fizike.

  Saša Eržen in Janez Kokalj

  Koledar dogodkov

  september 2023
  PTSČPSN
       1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30  
  « Avg   Okt »

  nadomescanja

  Dostopnost