OFFICE 365

Dostop do oblačnih storitev

Na naši šoli vsi učenci dobijo AAI račun s katerim je mogoč dostop do Microsoftovega Office računa in  licence za najnovejšo različico Microsoft Office 365, ki je namenjena učencem in učiteljem šole. Gre za internetno različico Offica oz. “pisarno v oblaku”, torej lahko preko prijave na Microsoftovem šolskem računu dostopamo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, koledarja, stikov, ipd., si shranjujemo dokumente na Microsoftov strežnik (storitev OneDrive) ter jih odpremo in popravimo kjer koli (seveda je potrebna internetna povezava). Office 365 deluje tudi na pametnih telefonih in tablicah.

Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

Z istimi prijavnimi podatki se lahko učenci prijavijo na:

Prijava

Navodila za 1 . prijavo: 
Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič OBVEZNO obiskati stran Oblak 365 (https://o365.arnes.si/)  in se prijaviti s prijavnimi AAI podatki, ki ste jih dobili v šoli. Ko se izbira domačo organizacijo izberete Osnovna šola Žirovnica. Ob prijavi se kreira uporabniški račun.

  1. Nadaljnje delo v Office-u 365
    Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko direktno prijavljate na naslovu (https://login.microsoftonline.com) oz. če v iskalnik vpišete Office 365.
  2.  Zamenjava gesla AAI računa
    Geslo, ki ga prejme učenec je varno. Zamenja se lahko na spletni strani: SIO MDM (https://mdm.arnes.si ). Pri tem je treba upoštevati, da mora imeti geslo vsaj 8 znakov in naj bo primerno zahtevno.

Prenehanje dostopa do storitve Office 365

Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na Osnovni šoli Žirovnica (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na OŠ Žirovnica). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo.
Osnovna šola Žirovnica NE ODGOVARJA za morebitno izgubo ali zlorabo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!
Na Osnovni šoli Žirovnica ne nudimo podpore pri uporabi Oblak 365, Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z AAI geslom.
Za podrobnejše informacije se uporabi vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Dostopnost