[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_toggle title=”Noč branja” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

  1. maja 2023 smo na naši šoli že tradicionalno organizirali Noč branja za vse učence predmetne stopnje, ki so tudi v tem šolskem letu prebrali predpisane knjige za Finžgarjevo bralno značko. Srečanje smo organizirale učiteljice Lidija Skoporec Knafelj, Polona Kus in Metka Jerman, udeležilo pa se jo je 40 učencev.

Program je bil zelo pester. Najprej nam je Mala gledališka skupina 4. in 5. razreda pod mentorstvom Mojce Velepec in Katje Lah zaigrala igrico Iščemo najlepšo besedo, nato pa nas je razveselil gost večera Rok Terkaj – Trkaj, pesnik, glasbenik, raper. Zabaval nas je s svojimi rimami in nas navdušil z besedili in glasbo.

Sledila je odlična večerja in nato okrogla miza, kjer smo vsi sodelujoči predstavili svoje najljubše knjige.

In za zaključek večera: noč branja z lučkami na blazinah v plesni dvorani. Zjutraj še telovadba s knjigami, zajtrk in odhod domov.

In kako je bilo?

Najboljša noč na svetu, ker smo poslušali Roka Terkaja. (Jernej, 6. a)

Bilo je super, dobra hrana, dobra izkušnja, dober program. (Pina, 7. b)

Noč branja mi je bila zelo všeč. Naslednje leto pridem. (Marcel. 7. b)

Noč branja mi je bila zelo všeč zaradi vzdušja in branja. (Juta, 7. b)

Noč branja lahko opišem s tremi besedami: odlična hrana, zabava, dobre knjige. Sama bi se noči branja z veseljem udeležila še enkrat. (Liza, 7. a)

Imeli smo se super, jedli smo palačinke in spali udobno. Tudi zajtrk je bil odličen. Trkaj je bil največja zvezda večera. (Tevž, 7. b)

Meni je bilo všeč, ko je Trkaj zarapal. (Jure, 6. a)

Ta noč branja je bila zabavna, okusna in poučna. Zelo sem vesela, da sem bila del te izkušnje. To noč bi priporočila tako bralcem kot nebralcem. (Zoja, 7. a)

Bilo mi je zelo všeč!!! Najboljši del mi je bilo druženje s Trkajem in ko sem spal. (Žan, 6. b)

Zelo mi je bilo všeč, nagrada je bila zaslužena. Tudi Rok je bil zvezda večera. SUPER!!! (Špela, 7. a)

Meni je bilo ful kul. Zdi se mi, da je tistim, ki niso naredili FBZ, lahko ful žal. Kul je bil tudi Trkaj, ki je s svojim rapom res popestril večer. (Brin, 6. c)

Noč branja je bila zelo sproščena in z dobro družbo smo jo še izboljšali. Tudi Trkaj je bil super. Spanje pa sploh. (Mojca, 9. a)

Bilo mi je zelo všeč in imela sem zelo dobro družbo, s katero smo pekli palačinke. Trkaj je bil zelo dober gost. Ni mi žal, da sem prišla. (Julija, 9. a)

Noč branja že drugič … meni je bilo super, sploh peka palačink in gost Trkaj. Zahvaljujem se tudi učiteljicam za izvrstno organizacijo. (Anže, 9. a)

Noč branja mi je bila zelo všeč. Zagotovo se bom naslednje leto potrudila prebrati vse knjige za FBZ, da lahko spet pridem. Najboljše pa so bile palačinke s čokolado. (Klara, 7. a)

Bilo je zelo zabavno, zelo mi je bila všeč peka palačink. Noč je bila mirna in imela sem dobro družbo. (Pika, 8. a)

 

Zahvaljujemo se vodstvu šole, da so nam ponovno omogočili Noč branja, in našim kuharjem za izvrstno pripravljeno hrano.

Zapisala: Metka Jerman, učiteljica slovenščine

 

 

 

 

 

 

 

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost