Noč branja

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_toggle title=”Noč branja – 6. 5. 2022″ _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Na OŠ Žirovnica smo 6. maja po nekaj letih ponovno obudili Noč branja, nagradno srečanje za vse učence od 6. do 9. razreda, ki so prebrali knjige za Finžgarjevo bralno značko. Skoraj 50 učencev in tri učiteljice (Metka Jerman, Polona Kus in Lidija Skoporec Knafelj) smo se zbrali v knjižnici in se najprej srečali z znanim slovenskim pisateljem Igorjem Karlovškom, avtorjem del, kot so Gimnazijec, Mojca, Matej, Preživetje, Pobeg, Peta osebna … in še mnogih drugih, ki jih učenci radi berejo. Kar tri njegova dela so bila doslej izbrana tudi za Cankarjevo tekmovanje. V zanimivem pogovoru nam je pisatelj razkrival svoje življenje, iz katerega črpa snov za svoje romane. Po poklicu je pravnik, v prostem času pa popotnik, ljubitelj gora, čebelar … in vse to se odraža v njegovih delih.

Učenci so preizkusili svoje znanje slovenščine v igri bingo in najboljša dva sta za nagrado prejela najnovejšo knjigo Igorja Karlovška Peta osebna, seveda s podpisom avtorja.

Pogovarjali smo se tudi o prebranih knjigah. Vsak je predstavil svojo najljubšo ali knjigo, ki jo ravno bere. Pri tem smo vsi dobili mnogo idej za naslednje branje in se tudi nasmejali ob zabavnih predstavitvah posameznikov.

Deset učencev je po pogovoru o knjigah odšlo domov, ostali pa smo se odpravili na pravo noč branja. V telovadnici smo na blazinah brali z lučkami in se eden za drugim potopili v spanje.

Zjutraj še telovadba s knjigami, zajtrk in odhod domov. Malce neprespani, a veseli, da nam je ponovno uspelo. In z željo, da naslednje leto takšno druženje ponovimo.

Metka Jerman

“Noč branja mi je bila zelo všeč in se res zahvaljujem obema učiteljicama za organizacijo in dobro vzdušje, ki sta nam ga pričarali in omogočili.” (Mojca, 8. a)

“Zelo smo se zabavali. Gost mi je bil zelo všeč in še dobro sem spal. HVALA za to izkušnjo.” (Nik, 6. b)

“Res smo veseli, da smo spet lahko prespali v šoli. Škoda, da nas drugo leto ne bo več tukaj.” (Mila in Ana, 9. r.)

“Meni je bilo zelo, zelo všeč. Najbolj zanimivo pa je bilo ponoči. Sošolka je govorila v spanju. Z drugo sošolko pa sva se tako smejali, da se še nikoli nisva bolj. Z veseljem bom še kdaj prespala v šoli, če bo priložnost.” (Zara, 6. a)

“Meni je bilo zelo všeč na noči branja, ker rada prespim na tleh v spalki ali armafleksu. Zelo mi je bilo všeč, ko je prišel gost Igor Karlovšek. Govoril nam je o svojem življenju, Zvečer smo brali do pozne ure. Zjutraj pa smo telovadili s knjigami, odšli na zajtrk in v knjižnico, nato pa domov.” (Pina, 6. b)

“Med nočjo branja mi je bilo všeč vse. Obisk pisatelja, branje, predstavitev knjige, bingo in spanje. Bilo je zelo lepo. Če bo še priložnost, bom sigurno prišel.” (Marcel, 6. a)

“Izredno zabavno doživetje v šoli. Nepozaben pogovor s pisateljem in še bolj nepozabna noč. Bilo je zabavno, a hkrati tudi poučno in zanimivo. Najbolj mi je bilo všeč … Pravzaprav mi je bilo vse všeč.” (Špela, 6.a)

“Nikoli si ne bi mislila, da bom kdaj prespala v šoli. Najprej, ko ste rekli, da bomo prespali, sem mislila, da je to hec. Hvala, ker ste mi uresničili eno od mojih treh želja.” (Zoja, 6. r.)

“Noč branja se mi je zdela zelo zabavna, zanimiva. Veliko smo se smejali in brali. Zanimivo mi je bilo, ko nas je obiskal Igor Karlovšek. Izvedela sem pa tudi veliko novega in spoznala sem cel kup novih knjig. Zelo sem uživala.” (Neja, 6. b)

“Razmišljala sem o besedah, ki jih je povedal gospod Igor Karlovšek. Postal je moj vzornik. Tukaj sem se zabavala in dobila navdih in idejo za mojo novo zgodbo.” (Lara, 6. r.)

“Noč branja se mi je zdela super, saj smo se veliko smejali. Zelo mi je bilo všeč, ker je prišel pisatelj Igor Karlovšek. Všeč mi je bilo, ker smo brali in predstavili knjige, saj imam zdaj veliko novih idej, katere knjige bom še prebrala. Upam, da bo noč branja še kdaj.” (Julija, 6. b)

 

 

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost