Nagovor ravnateljice ob zaključku šolskega leta 2019/2020

Drage učenke in učenci,

napočil je čas počitnic. Letošnje šolsko leto je bilo res nekaj posebnega. Pričelo se je povsem običajno in potekalo je po ustaljenih tirnicah, ko smo v začetku marca ob spremljanju dogajanja v naši neposredni bližini pričeli slutiti, da se tudi nam obeta zaustavitev javnega življenja. In res smo 13. marca domov odhajali z mislimi, da se čez dva tedna ponovno srečamo v šolskih prostorih. Kot pri teku na 50 m smo se zagnali v izobraževanje na daljavo, ki je za nekatere potekalo maratonsko dolgo – več kot 10 tednov. To je bila priložnost za spoznavanje nečesa novega. Za srečanje s situacijo, ki smo jo prej lahko opazovali le v kakšnem fantazijskem filmu. To je bila priložnost in hkrati prisila za hitro učenje, urjenje in krepitev znanja uporabe spletnih orodij in računalniških veščin. Ugotovili smo, da nekaterim učencem takšen način izjemno ustreza, velika večina od nas pa je nestrpno čakala, da se ponovno vrnemo v šolske klopi. Vesela sem, da se je v začetku junija to tudi zgodilo za prav vse učence.

Šolsko leto je bilo dolgo in polno izzivov, lepih dogodkov, lepih ocen in tudi kakšnega razočaranja. Ob zaključku šolskega leta se veselite uspehov, ki ste jih dosegli in tudi sama vam za uspehe izrekam iskrene čestitke.

Počitnice so pred vrati. Izkoristite vsak dan za kaj lepega. Vzemite si čas za branje, vzemite si čas tudi za prijatelje, sošolce in sorodnike in počnite stvari, ki jih imate radi.

Upam, da se vsi zdravi in polni pozitivne energije spet srečamo v šolskih klopeh 1. septembra.

Želim vam prijetne in sproščene počitnice, veliko igre, zabave in oddiha v krogu najdražjih. Naj bodo letošnje počitnice čisto običajne.

Erika Melihen, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost