Nujno varstvo otrok

Spoštovani starši!

Vse šole bodo od 16. marca 2020 do predvidoma vključno 27. marca 2020 zaprte.

 V Uradnem listu RS št. 19/20 z dne 12. 3. 2020 je bila objavljena Odredba o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Naknadno (najverjetneje že danes, 13. 3. 2020) bo objavljena še dopolnitev omenjene odredbe, ki se bo začela uporabljati 16. marca 2020 in bo predvidoma poleg včerajšnje odredbe vsebovala dopolnilno dikcijo: »…Prepoved zbiranja iz prejšnjega odstavka ne velja v primeru organizacije nujnega varstva otrok staršev, ki morajo opravljati delovno obveznost na delovnem mestu v sektorjih kritične infrastrukture ali na področju nacionalne varnosti, do vključno 5. razreda osnovne šole, vendar ne v skupini, ki je večja od šest otrok, in sicer na podlagi odločitve pristojnega poveljnika Civilne zaščite po posvetovanju z županom…«

 Po predvideni novi odredbi prepoved zbiranja ne velja v primerih potrebe po nujnem varstvu otrok.  Nujno varstvo otrok bo organizirano le za učence od 1. do vključno 5. razreda ter otroke vrtca, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo izključno za zdrave učence.

 Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca pri kateremu so starši zaposleni (potrdilo pridobi starš), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah to so:

–             zaposlenih v zdravstvu,

–             policiji,

–             vojski,

–             zaporih,

–             komunalnih službah,

–             živilskih trgovinah,

–             lekarnah,

–             domovih za ostarele,

–             dežurne v šolah in vrtcih,

–             redarstvih in

–             službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne – nujnih del,…), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e – naslov: pomocnica@os-zirovnica.si do nedelje, 15. 3. 2020 do 10.00.

Brez potrdila/izjave delodajalca otroka v šolo NE bomo sprejeli.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite ali varstvo zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

 V šoli bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

 O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko eAsistenta.

 Lep pozdrav,

 Erika Melihen, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost