Srečanje otroških gledaliških skupin

V marcu je v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah potekalo območno srečanje gledaliških skupin. Tega se je udeležilo kar 32 mladih igralcev z naše šole. Zaigrali so v treh različnih igrah. Šestošolci so polni idej, energije in zagona blesteli v igri Sneguljčica. Sedmošolke so si zadale izziv in se preizkusile v igranju angleške igrice Little red Reading Hood. Osmošolci in devetošolci pa so bili odlični v predstavi Tarče. Predstave si je ogledala tudi selektorica JSKD in ocenila, da so bili igralci pri izvedbi v celoti dovolj intenzivni, organizirani in naravni. Publika v dvorani jih je spremljala z občudovanjem in zbrano. Povedala pa je še, da se je obvezala na izbor 10 predstav regijskega srečanja. Kar pomeni, da se je morala odločiti, da nekatere predstave kljub celovitosti, izvirnosti in dobri igri ostajajo zunaj izbora. Med njimi so bile letos na žalost tudi naše tri igre.

Vsem mladim igralcem gledališke skupine (Ana Bohinec, Hana Čop, Tina Kunčič, Andraž Vereš, Amer Redžić, Mija Marinšek, Ana Koselj, Ana Krmelj, Heidi Zor, Nejc Gjerkeš, Gea Kozjek, Meta Mekina, Klara Selan Papler, Klara Dolar, Jana Žagar, Vida Žemlja, Klara Arnšek, Ema Babič, Maša Mahkovec, Ana Šebat, Ana Vajs, Ema Hribernik, Marko Tolar, Arman Alibašić, Ožbej Rep, Katja Čater Oblak, Iris Sedminek, Manca Japelj, Neža Jan, Lana Marinšek) se zahvaljujem za njihovo sodelovanje in delo. Bili ste kreativni in izredno delavni. Na oder nam je uspelo postaviti tri zelo različne gledališke predstave, kar je več, kot vsa prejšnja leta.

Aprila so se vsi učenci gledališke skupine in izbirnega predmeta gledališki klub udeležili še prvega impro dne v Pionirskem domu v Ljubljani.

Lidija S. Knafelj, mentorica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost