Obisk delegacije Ministrstva za šport in kulturo iz Gruzije

V petek, 6.7.2018, nas je obiskala delegacija Ministrstva za šport in kulturo iz Gruzije, v okviru uradnega obiska našega Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport / Sektorja za razvoj športa in športno infrastrukturo.
V petnajstčlanski delegaciji je bil poleg namestnika gruzijskega ministra za kulturo in šport g. Levana Kharatishvilija tudi veleposlanik Gruzije v Republiki Sloveniji Nj. eksc. gospod Zuraba Beka.
Gostje so v Slovenijo prišli med drugim tudi na ogled šolske športne infrastrukture v praksi.

Prisoten je bil tudi predstavnik opremljevalca naše dvorane, Elana Invente, g. Aleksander Štok, prodajni direktor za vzhodno Evropo, ki je za ta namen priletel iz Moskve.

Goste sta sprejela župan g. Leopold Pogačar in v. d. ravnateljice ga. Meta Zupan, ki sta gostom predstavila šolsko infrastrukturo v Občini Žirovnica, financiranje in delovanje šole, šolski vrt ter potek dela in življenja v šoli. Gostje so bili nad videnim navdušeni, še posebno namestnik gruzijskega ministra, saj izhaja iz pedagoških voda, pred opravljanjem sedanje funkcije je opravljal poklic ravnatelja. Izpostavil je tudi pripravljenost za nadaljnje sodelovanje in povezovanje obeh držav na ravni šol.
Ob tem se mag. Darko Repenšku, vodji sektorja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zahvaljujemo, da je našo šolo in dvorano izbral kot referenčni objekt dobre prakse. Naslednja postaja delegacije je bil skakalni center Planica, kar pove dovolj o tem, da so si ogledali prav našo osnovno šolo.

V. d. ravnateljice Meta Zupan in župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost