Debatne delavnice

V petek, 5. 1. 2018, popoldan in še celo soboto, 6. 1. 2018, se je kar 18 debaterjev naše šole udeležilo debatnih delavnic, ki jih je vodila mentorica Metka. Delali smo v šolski knjižnici, jedli v gospodinjski učilnici in spali v mali telovadnici.

Delavnice so bile vsebinsko zelo raznolike. Vaje za sproščanje pred govornim nastopom za bolj učinkovitega govorca, za sodelovanje v ekipi … ogled filma Veliki debaterji. V soboto pa smo se lotili priprave govorov za januarski turnir, kjer bomo debatirali na trditev: Ljudem, ki večkrat uporabijo sovražni govor v sporočilih na družabnih omrežjih, bi morali zapreti dostop do uporabniških računov. 

In kaj so povedali debaterji o delavnicah?

Gal: Meni je bilo zelo všeč, saj sem se nekaj naučil in sem se imel zelo lepo.

David: Imel sem se zelo dobro, saj je bilo zanimivo, ker smo se naučili in izvedeli nove stvari.

Julija in Klara D.: Imeli sva se super in se veliko naučili.

Meta: Delavnice so mi zelo pomagale razumeti debato. Imela sem se super.

Jana: Delavnice so bile izjemne. Ogledali smo si film Veliki debaterji in naslednje jutro zbirali podatke in naredili argumente. Na koncu pa je prišel najboljši del: naročili smo pice. Delavnice so res pomagale.

Klara S. P.: Delavnice so mi bile res všeč. Še posebej igre, ki smo se jih igrali v petek. Spala sem kar dobro. Film, ki smo si ga ogledali pred spanjem, mi je bil všeč, mogoče je bil malo predolg.

Neja: Delavnice so bile super. Najbolj všeč mi je bila igra detektiv. Večerja in zajtrk sta bila dobra. Film bi bil lahko krajši. Spala sem v redu, lahko bi bolje. Ko smo pripravljali govore, je bilo super. Naslednjič bom prišla.

Andraž: Bilo mi je všeč. Nasmejal sem se. To mi je bilo najbolj všeč, saj je smeh pol zdravja. Tudi nekaj sem se naučil.

Neža J.: Imela sem se zelo lepo. Tudi veliko sem se naučila in vaje so mi res pomagale.

Neža B.: Na debatnih delavnicah je bilo super. Poleg tega, da smo se veliko naučili, smo se tudi zelo zabavali.

Izabela: Čeprav nisem sodelovala v celotnih delavnicah, sem se imela super in se zelo zabavala. Ogromno smo naredili za prihajajoči turnir in se zraven še lepo imeli.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost