Bile smo na 2. debatnem turnirju

V soboto, 9. 12. 2017, smo se debaterke z našo mentorico Metko odpravile v Črnuče na impromptu debatni turnir na državnem nivoju. To pomeni, da tokrat nismo vnaprej vedele debatne trditve, pač pa smo pred vsako tekmo izvedele trditev in se pripravljale eno uro. Tema je bila ZDRAVJE in nanjo smo se vendarle pripravljale že tri tedne prej.

Balonarji: Neža Babič, Neža Jan in Izabela Letonja ter Knedli: Lara Repe, Tjaša Dolar in Nika Valentar smo debatirale na naslednje trditve:

  1. Hrana, ki vsebuje veliko maščob in sladkorja, bi morala biti označena z napisom »Zdravju škodljivo«.
  2. Vsi otroci bi morali biti cepljeni proti otroškim boleznim, četudi se starši s tem ne strinjajo.
  3. Pretirana uporaba interneta (stalna prisotnost na družbenih omrežjih, igranje igric …) je največja grožnja za zdravje mladih.

Turnirja se je udeležilo rekordno število ekip iz vse Slovenije, in sicer 40 ekip, to pomeni 120 udeležencev. Dosegle smo odličen rezultat. Vse smo zmagale v vseh tekmah in Knedli smo se uvrstili na 3. mesto, Balonarji pa z eno točko manj na 4. mesto. Veselje je bilo izjemno. Med posameznimi govorci se je Tjaša uvrstila na 14. mesto in Lara na 18., ostale pa nismo veliko zaostale za njima.

Imele smo se lepo, se zabavale, se spoznavale z ostalimi debaterji in se veliko naučile. Z mislimi pa smo že na januarskem turnirju v Mariboru.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost