Prvi debatni turnir

Na naš prvi letošnji debatni turnir v Celje smo v soboto, 14. 10. 2017, odšli Balonarji Neža Babič, Neža Jan, Izabela Letonja in Knedli – Nika Valentar, Tjaša Dolar, Lara Repe pa je žal zbolela in je namesto nje dvakrat v vsaki debati nastopila Nika. Debatirali smo na debatno trditev: Umetna inteligenca prinaša več škode kot koristi. V obeh tekmah, ko smo trditev zagovarjali in negirali, smo vsi zmagali.

V tretjem debatnem krogu smo dobili novo – impromptu debatno trditev: Vsaka šola bi morala imeti sadni in zelenjavni vrt, za katerega bi morali skrbeti vsi učenci. Obe ekipi smo to tekmo izgubili, saj smo bili na negacijski strani, kjer je bilo težje poiskati prepričljive argumente proti kot za.

Turnirja se je udeležilo rekordno število ekip iz vse Slovenije, kar 38 in to pomeni 114 debaterjev. Balonarji smo se uvrstili na odlično 9. mesto, Knedli pa na 16. mesto. Zelo nas je razveselila tudi Izabela Letonja, saj se je med govorci uvrstila na 4. mesto in osvojila srebrno priznanje.

Z nami je odšlo tudi 12 šestošolcev, ki so se udeležili delavnic za začetnike, in upamo, da bodo postali tako uspešni debaterji, kot so punce iz ekip Balonarji in Knedli.

Delaven, a prijeten in uspešen dan smo zaključili na Trojanah, kjer smo se najedli krofov in še kakšnega odnesli domov.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost