Festival Sobivanje

V petek, 20. maja 2016, je v Otroškem adrenalinskem parku v Ljubljani, potekal zaključni Festival Sobivanje. Festivala se je udeležilo nekaj otrok Osnovne šole Žirovnica. Preizkusili so se v različnih športnih vsebinah (mali nogomet, med dvema ognjema, spretnostni poligon). Najpogumnejši so se preizkusili v spretnostih v adrenalinskem parku. V športnih disciplinah so bili učenci zelo uspešni. Kuharski krožek 4. in 5. razreda, je pod mentorstvom ga. Klavdije Peljhan,  med šolskim letom sodeloval v projektu Živim zdravo na področju zdravega prehranjevanja. Prejeli so prvo nagrado na najizvirnejši recept.

V okviru Društva za trajnostni razvoj – Sobivanje je potekalo več projektov: Spodbujajmo prijateljstvo, Energetsko znanje za odgovorno ravnanje, Varno v vrtec in šolo, Slovenija – kot jo vidimo otroci ter Zdravo živim. Ogledali smo si nastope otrok ter razglasitve zmagovalcev.

Vrtec pri OŠ Žirovnica je prejel prvo nagrado za sodelovanje v projektu Varno v vrtec in šolo.

 Otroci drugega razreda so bili najbolj navdušeni nad preizkušnjo v adrenalinskem parku.

  • Danes smo se zelo zabavali. Športniki so tekmovali v malem nogometu, med dvema ognjema in v spretnostnem poligonu. Dobro so se odrezali in  skupno dosegli 2. mesto. Kuharji so odšli na razburljiv adrenalinski preizkus. Za recepte so dobili nagrado. Bili smo zelo veseli, da smo se udeležili festivala Sobivanje 2016. (Klara Arnšek, Ana Vajs, 5.r)
  • V petek, 20.5.2016, smo se s šolo odpravili v Ljubljano. Tam smo se preizkusili v različnih dejavnostih. Večini se je zdelo športno, poučno, zabavno in zanimivo. Želimo si, da bi se še kdaj ponovilo. Dobro smo se odrezali v večini dejavnosti. (Rosa Rekar, Iris Sedminek, 5.r)
  • Danes se mi je zdelo fantastično. Vse mi je bilo všeč, pa še telefon sem dobil. (Tijan Lužnik, 5.r)
  • Danes je bil fantastičen dan. Dobili smo različne izdelke in telefone. Ta dan je bil najboljši. (Jaka Marolt, 5.r)
  • Ta izlet mi je bil zelo všeč, saj smo dobili dve vreči nagrad. Tudi stojnice so bile zelo navdihujoče. Najbolj mi je bil všeč adrenalinski park, čeprav je bilo tako strašno, da so mi po čelu tekle kapljice. (Neja Dolžan Maselj, 5.r)
  • Na začetku smo kuharji odšli v adrenalinski park. Bilo je zelo težko in zabavno. Skupina Kašarji se je potegovala za najboljšo nagrado. Zmagali so v spretnostnem poligonu in v nogometu. Na žalost so izgubili v igri med dvema ognjema. Bili so drugi. S kuharji smo bili prvi. Zelo smo se zabavali. (Maša Mahkovec, Nika Anderle, 5.r)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost