Enci Benci Katalenci in Ljubljanski grad

V petek, 27. 11. 2015, sta se oba 7. razreda odpravila na kulturni dan v Ljubljano. Spremljali sta nas ga. Barbara Cankar in ga. Meta Čuk. Najprej smo si šli ogledat koncert Enci Benci Katalenci, ki jo izvaja skupina Katalena. Ker je v Cankarjevem domu potekal Slovenski knjižni sejem je bilo tam res veliko ljudi. Koncert je bil zabaven, a nekateri so bili malo razočarani, saj je bil koncert primeren tudi za najmlajše poslušalce in zato nekaterim ne najbolj zanimiv. Med glasbeniki sta bila tudi Vesna Zornik in Boštjan Gombač, ki jo širše občinstvo poza iz priljubljene oddaje Znan obraz ima svoj glas.

Po enournem koncertu smo se odpravili na Ljubljanski grad, na katerem smo imeli pripravljen program z naslovom ČASOVNI STROJ. Med predstavitvijo smo se sprehajali s prijazno vodičko ga. Alenko, ter spoznavali preteklost Ljubljanskega gradu. Na vsaki pomembni točki so bili igralci, ki so igrali svetega Jurija, Napoleona, nuno, zapornico, Rimljane in druge osebe, ki so bivale na gradu. Bilo je zabavno in zanimivo, naučili smo se veliko novih stvari, med drugim tudi to, da če vržeš kamen v vodnjak, da 1 sekunda padanja pomeni 10 metrov. Po koncu potovanja po preteklosti znamenitega Ljubljanskega gradu smo si ogledali še lutkovni muzej, v katerega smo se odpeljali kar z dvigalom. Tam smo se zelo zabavali, saj smo lahko ustvarjali svoje lastne lutkovne predstave. Vendar je vsake zabave enkrat konec, zato smo se z vzpenjačo nazaj dol, v mesto in se z avtobusom odpeljali nazaj domov v Žirovnico.
Meni je bil ta kulturni dan všeč, saj sem se veliko novega naučila in se zraven zabavala. Želim si, da bi bilo več takih kulturnih dni.
                                                                                           Lara Repe, 7.a 🙂

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost