Mladi podjetniki naše šole

V tednu od 5. do 9. oktobra je potekal teden podjetništva, kateremu smo se pridružile tri šole – OŠ Žirovnica, OŠ F. S. Finžgarja Lesce in Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica. Namen projekta je bil spoznati, kako priti od ideje do izdelka. Spoznali smo se z vsemi fazami podjetništva: z zbiranjem idej, preračunavanjem količin in vrednosti izdelka, reklamiranjem in promocijo izdelkov, samo izdelavo izdelkov, oblikovanjem embalaže …

Iz obeh osnovnih šol se je projektu pridružilo okoli 20 učencev (iz naše OŠ 13 devetošolcev) ter dijaki medijske smeri, ekonomskega tehnika in ekonomske gimnazije. Razdelili smo se v sedem skupin, ki so bile tematsko razdeljene: embalaža in izdelki, ekonomsko področje, foto delavnica, radio, video ter dve »kuharski« delavnici.

Rdeča nit projekta je bil med – kako z medom ustvariti nove izdelke, zanimive za trg, in s tem promovirati tako med kot tudi nove izdelke. Zbrali smo ideje in nato izdelovali medene lizike, vazeline in praline (na leški šoli pa praline in energijske tablice). Za vse izdelke smo naredili embalažo po naših idejah, video in radio reklamo in foto plakate. Hkrati smo reklamirali tudi dan odprtih vrat EGSŠ-ja v Radovljici.

Bilo nam je zelooooooo všeč, prav tako pa tudi našim sošolcem, ki niso bili udeleženi v projektu, a smo jim v petek, 9. oktobra, predstavili projekt in ponudili svoje izdelke v pokušino. Izkušnja je bila za vse zelo poučna in naučili smo se marsikaj novega.

devetošolci v projektu

Priloga: PODJETNISTVO

Reportaža o tednu podjetništva:

https://www.youtube.com/watch?v=FdISidiAt7w

Krajsi videospot:

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost