14. Otroški festival gledaliških sanj

Učenci gledališke skupine so 6. aprila 2016 nastopili na 14. Otroškem festivalu gledaliških sanj. Festival je potekal v Pionirskem domu v Ljubljani od 29. marca do 10. aprila 2016. Na festivalu je bilo odigranih kar 48 gledaliških predstav. Predstave so bile namenjene otrokom od vrtca pa do III. triade osnovne šole.

Učenci gledališke skupine OŠ Žirovnica so v letošnjem šolskem letu dramatizirali dve sodobni pravljici Roalda Dahla; Zlatolaska in trije medvedi, Sneguljčica in 7 palčkov.

“Medvedja družina (Pia Justin, Janja Sikošek in Katja Mezek) živi običajno medvedje življenje. Nekega dne se pred zajtrkom odpravi na sprehod, medtem pa jim v dom vlomi zlatolaska (Vida Leskovar). Lepotica, čudnih manir in skritih namenov, se potika po njihovem domu, vse dokler se medvedje ne vrnejo.” je v gledališki list napisala mentorica igre, Veronika Bakač. Strogo sodnico je odigrala Anja Dolar, policistko pa Darja Langus.

“Igra Sneguljčica in 7 palčkov govori o zlobni kraljici (Nika Valentar), ki si želi biti najlepša v deželi. Za to je pripravljena tudi moriti (pokliče morilca: Tomaž Pirc/Luka Anderle). Sneguljčica (Ema Hribernik) ni naivna deklica, ampak izredno samostojna in iznajdljiva, kljub neskrbnemu očetu (Matej Dražić). Skrije se pri 7 palčkih (Ana Čop, Anja in Tjaša Dolar, Lara Repe, Danaja Stević, Nika Vereš, Janja Sikošek). Ti so strastni igralci konjskih stav, kjer zapravijo vse premoženje. Kdo jih bo rešil iz zagate? Mogoče ogledalo (Neža Jan)?” se je spraševala mentorica te predstave Lidija Skoporec Knafelj. Na odru in za odrom nam je pomagal Matej Topič.

Mladi igralci so obe igri odigrali še 25. aprila za svoje sorodnike in 26. aprila za učence od 4. do 9. razreda.

Hvala vsem za pomoč, sodelovanje, energijo in dobro voljo, ki so jo vložili v predstavo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost