Naš prvi letošnji debatni turnir

V soboto, 5. 12. 2015, se je šest debaterjev iz naše šole odpeljalo na naš prvi letošnji debatni turnir v Maribor. Ob 6.45 smo se zbrali pred šolo, nato nas je hišnik Janez s kombijem odpeljal v Maribor. Vozili smo se približno tri ure. Prvo uro poti nam je mentorica gospa Metka El Jalkh pustila še malo spati, naslednji dve uri pa smo se pripravljali na turnir. Ko smo prispeli v Maribor na OŠ Toneta Čufarja, smo se najprej dobro najedli, da smo bili lahko potem cel dan zbrani.

Po uvodni prireditvi nam je voditelj turnirja povedal prvo trditev, ki se je glasila: »Učenci in učenke bi morale povedati učiteljem, če njihovi sošolci in sošolke prepisujejo pri testu.«. Imeli smo eno uro časa za pripravo, saj je bil ta turnir impromptu. To pomeni, da pred vsakim debatnim krogom dobimo novo trditev, na katero se pripravljamo sami eno uro. Kar težko za prvič.

Prvi krog nam ni šel ravno najbolje, a v drugem krogu, kjer smo debatirali na trditev: »Prijatelju/-ici bi morali povedati, če ga punca/fant vara.«, nam je šlo že bolje. In v tretjem krogu, kjer smo debatirali na trditev: »S prijatelji, ki lažejo, bi morali prekiniti prijateljstvo.«, smo bili že popolnoma sproščeni in nam je šlo že zelo dobro.

Ob koncu turnirja smo dobili darilca. Med potjo proti domu smo se ustavili še na Trojanah, kjer smo kupili slastne krofe. Nato smo bili vso pot do doma kar glasni in veseli. Ta dan smo se naučili marsikaj novega, ob tem pa smo se še zabavali.

Neža Jan, 6. A

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost