Šola v naravi za 7. razrede – Seča

7. razred

ŠOLA V NARAVI: MORJE, ALI TE POZNAM? SEČA

Dejavnosti v ponedeljek so potekale po urniku: po zgodnjem jutranjem odhodu iz Zabreznice in postanku za malico smo na enournem ogledu koprskega pristanišča izvedeli ogromno podatkov in zanimivosti o 67-letnem delovanju slovenskega pristanišča.

Po namestitvi v sobe in odličnem primorskem kosilu smo se spoznali z učitelji Centra šolskih in obšolskih dejavnosti. Predstavili so nam potek dela v skupinah, potem pa smo celotno popoldne preživeli na terenu, obsijanim s soncem.

2. dan

3. dan

Skupine so nadaljevale z aktivnostmi o izbranem področju: tri skupine so spoznavale Sečoveljske soline z različnih vidikov, ena skupina pa se je odpravila v Izolo.

V Sečoveljskih solinah so učenci obiskali muzej ter spoznavali pomen soli skozi zgodovino ter ugotovili, da je območje solin odlično področje za meditacijo. Fotografska skupina je izkoristila čudovit ambient oljčnih nasadov in solinarskih bazenov za krajinsko fotografijo.

3-urno raziskovanje obalnega področja po Parenzani je na 18,5 km poti navdušilo kolesarske nadebudneže, ki so po naporni poti najbolj cenili slastno malico s čokoladnim mlekom.

V Izoli je učence najbolj navdušil pogovor z ribičem in prikaz čiščenja morskega lista.

Dan se je zaključil s športnimi aktivnostmi in predstavitvami celodnevnega dela.

4. dan

SREČA JE TAM, KJER JE MORJE

Težko je opisati vzdušja, ki jih doživljajo učenci v šoli v naravi. Največ povedo izčrpne večerne predstavitve, fotografije in iskrene zahvale učiteljem CŠOD Burja. 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost