Planinski tabor – 1. in 2. razred

Prelep majski vikend smo mladi planinci preživeli v Koči pri izviru Završnice in njeni okolici.
V petek popoldne smo s Smokuškega mostu krenili do Koče pri izviru. Naš pohod je trajal 2 uri in pol. Veljalo je pravilo, da se v gozdu ne sme »jamrati«, tako da so nekateri težko pričakali travnik in si potem dali duška. Med potjo smo srečali vsaj sto pravih vojakov. Njih je zanimalo, kaj mi počnemo, nas pa, kaj oni. V koči nas je pričakala odlična večerja. Po intenzivni igri na svežem zraku smo kar popadali v postelje.
V soboto smo osvojili Triangel – 1704 m visok vrh nad Zelenico. Ker nam je energije še ostalo, smo prehodili še pot do sedla Šija pod Srednjim vrhom. Ob poti so nas večkrat razveselile zaplate snega. Kepali, sankali po čevljih, kopali in valjali smo se, kot da že tri leta ne bi videli snega. Malo utrujeni, malo lačni in kar umazani smo se vrnili v naš »tabor«. Po kosilu je bila na vrsti igra Med dvema ognjema. Treba je bilo pripraviti suhe veje za kres. Zvečer smo slovesno prižgali ogenj. Seveda ni manjkal planinski krst – tisti, ki so se tabora udeležili prvič, so dobili pravo planinsko ime, recimo Hitri gams. Ko je bila žerjavica končno nared, smo pekli hrenovke. V nedeljo so nam gorski reševalci pripravili pravi »zip-line« od smreke do smreke.
Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, hrana super, učiteljice ne preveč sitne – skratka, vse je »klapalo«. Komaj čakamo naslednji tabor.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost