[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_toggle title=”Mladinski pevski zbor Cantare OŠ Žirovnica” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

MPZ Cantare OŠ Žirovnica

Smo mladinski pevski zbor Cantare, ki ga sestavljajo pevci od 5. do 9. razreda, čeprav letos nimamo devetošolcev. Ponosni smo na vse naše nastope, tako v okviru občine Žirovnica, nastop v Baročni dvorani radovljiške Graščine ter dobrodelni koncert, najbolj pa na regijsko tekmovanje v Gorenji vasi, kjer smo si pripeli SREBRNO priznanje.
Da smo se uvrstili na tekmovanje, je bil odločilen nastop na Območnem srečanju otroških in mladinskih pevskih zborov, ki je potekal meseca marca na Slovenskem Javorniku in kjer nas je ga. Katja Gruber predlagala za regijsko tekmovanje.
Do 11. maja smo pridno vadili, potem pa nastopili na regijskem tekmovanju. Predstavili smo se s pesmimi Doma mladega skladatelja Mateja Kastelica (solist Tevž Bijol), ljudsko Pobelelo pole v izvirni obliki (solistki: Špela Noč in Iza Rekar) ter umetno pesmijo Imam tri ljubice (solist Nik Bulovec), skladateljice Katarine Pustinek Rakar, ki je to pesem napisala prav za naš zbor in je bila na tekmovanju tudi premierno izvedena.
Zelo smo uživali na tekmovanju, saj smo poleg otroških in mladinskih zborov slišali tudi gimnazijske zbore. Ni nam bilo odveč poslušati kar dveh koncertov, na koncu pa prisostvovati še razglasitvi rezultatov. Dobili smo srebrno priznanje, s katerim smo zelo zadovoljni.
Napisali pevci 5. b razreda:
Ula Jalen, Svit Pavlin in Iza Rekar

 

Regijsko tekmovanje 2023

To je bila res posebna priložnost, ki smo jo pevci OŠ Žirovnica dobro izkoristili. Mani osebno je to tekmovanje pomenilo veliko, saj so naše petje ocenjevali odlični glasbeniki: ga. Katja Gruber, g. Tomaž Pirnat in ga. Manja Gošnik Vovk.  Bili smo odlični in si priborili srebrno priznanje.
Na tekmovanju so bili tudi drugi pevski zbori, med njimi tudi gimnazijski. To sta bila res dva izvrstna koncerta izbranih pevskih zborov, ki jih je bilo odlično poslušati. Najbolj pa se moramo zahvaliti naši izvrstni zborovodkinji Slavici Magdič, ki je uresničila naše sanje in nas dobro pripravila na tekmovanje.

Neja Jarkovič, 7. b

 

 

 

 

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost