[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_toggle title=”Četrti debatni turnir, 21. januarja 2023″ _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

V soboto, 21. 1. 2023, smo se jaz in 5 drugih debaterjev udeležili debatnega turnirja v Pesnici blizu Maribora. Ekipo Sončni Stol smo sestavljale Liza Babič, Nina Kramar in Mojca Možina, ekipo Zeleni drevesni mah pa Anže Klinar, Gašper Korošec in Timotej Martinčič.

Tja nas je peljal hišnik Janez skupaj z našo mentorico go. Metko Jerman.

Turnir se je ob 9.00 začel z uradno predstavitvijo, kasneje pa smo že debatirali na že prej znano debatno trditev: Volilno pravico bi morali na lokalnih volitvah znižati na 16 let. Vsi smo se zelo zabavali in uživali. Prvi krog smo zmagali, tako ekipa Zeleni drevesni mah kot naša ekipa Sončni Stol. Naslednji debatni krog je zmagala le ekipa Zeleni drevesni mah, a to nam seveda ni pokvarilo razpoloženja, saj je bilo na vrsti kosilo.

Ob 14.30 pa se je začel še 3. debatni krog. Eno uro smo se pripravljali na zagovarjanje debatne trditve: Otroci, mlajši od 14. let, ne bi smeli uporabljati družbenih omrežij. Žal smo zadnji krog zgubili oboji, a se nismo preveč sekirali, saj smo se iz napak, ki smo jih delali, nekaj naučili…. Na koncu je bila na vrsti finalna debata in podelitev nagrad. Ekipa zeleni drevesni mah je med 25 ekipami zasedla 11. mesto, naša pa 18. mesto. Čeprav rezultati niso bili najboljši, smo se na poti nazaj vseeno ustavili še na Trojanah in se obložili s krofi. Potem pa se vsi utrujeni in polni novih izkušenj odpravili naravnost domov.

Liza Babič, 7. a

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost