[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_toggle title=”Tretji debatni turnir na OŠ Žirovnica” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

    Na OŠ Žirovnica smo 3. decembra gostili 90 debaterjev in njihovih mentorjev iz 10 osnovnih šol iz vse Slovenije.

    Ta turnir je bil impromptu, kar pomeni, da debaterji niso debatirali na pripravljeno debatno trditev, pač pa so za vsak debatni krog dobili novo in so se nanjo pripravljali eno uro.

    V prvem krogu so debatirali na trditev: Šolska prehrana bi morala vsebovati meso in mesne izdelke največ dvakrat na teden.

    V drugem krogu na trditev: Ta zbor verjame, da bi se vsi morali redno ukvarjati z vsaj enim športom.

    V tretjem krogu na trditev: Nehajmo kupovati izdelke velikih onesnaževalcev (kokakola, pepsi, nestle …).

    Iz naše šole se je turnirja udeležilo 6 debaterjev. V ekipi Sončni Stol so bile Liza Babič, Nina Kramar in Mojca Možina, v ekipi Zeleni drevesni mah pa Tim Crnović, Gašper Korošec in Timotej Martinčič. Liza in Tim sta debatirala prvič in sta bila odlična, tako kot tudi ostali naši debaterji.

    Osem bodočih debaterjev se je poskusilo v vlogi časomerilcev, dve naši bivši debaterki, Neža Babič in Izabela Letonja, pa sta debate sodili.

    Turnir je bil uspešen tako po organizacijski plati kot po uspehih naših debaterjev in vsi smo veseli, da smo bili del tega dogajanja.

    Izjave naših udeležencev

    Gašper: Meni se je v soboto zdelo zelo zabavno in zanimivo. Mislim, da nam je šlo dobro in da smo dobili še več izkušenj. Zanimivo je bilo sploh zato, ker je naša šola gostila turnir in ker je prišlo veliko ekip.

    Liza: Ko sem začela debatirati, sem kot vsak začetnik poslušala teoretični del in se mi je vse skupaj zdelo zapleteno in dolgočasno. A ko se v debati preizkusiš sam, je vse skupaj naenkrat zelo jasno in izjemno zabavno. Od turnirja mi bo ostalo veliko spominov na dogodke, ki jih nočem pozabiti, saj smo se z ekipo imeli res super.

    Tijan: Meni je bilo osebno zelo všeč, saj sem se zelo zabaval. Prvič sem bil časomerilec in mislim, da mi je šlo kar dobro. Zelo sem bil vesel, da smo bili v Žirovnici in sem bil domačin. Upam, da bo še kdaj turnir na naši šoli in da bom takrat debatiral.

    Tim: Bil sem zelo vesel, da sem se lahko udeležil prvega debatnega turnirja. Bilo je noro, občutek je bil neverjeten. Na začetku me je bilo malo strah, ampak ko sem začel debatirati, je strah odšel in užival sem v debati. Upam, da bom še kdaj debatiral s Timotejem in Gašperjem.

    Metka Jerman, mentorica debatnega kluba

    [/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

    Morda vam bo všeč tudi...

    Dostopnost