Debatni turnir – januar 2019

V soboto, 19. januarja 2019, smo se že navsezgodaj odpeljali izpred šole v Maribor. Bolezen nas je prikrajšala za dva govorca, zato sta bila v obeh ekipah le po dva debaterja. V ekipi Gorenjska banda Sara Sedovšek in Andraž Zupan, v ekipi Apollo 13 pa Izabela Letonja in Neža Babič.

Na OŠ Franceta Prešerna Maribor smo prispeli eno uro pred otvoritvijo, zato smo imeli še nekaj časa za dopolnitev naših govorov. Po prijetnem uvodnem programu sta pred kosilom sledila dva debatna kroga, kjer smo debatirali na temo: “Ocene bi morali ukiniti”. Po kosilu smo imeli eno uro časa, da smo sestavili argumente na debatno trditev: “Uporabo živali za zabavo, kot je na primer v cirkusu, za lov ali za šport, bi morali prepovedati”. Po končanem tretjem krogu smo v jedinici spremljali finalno debato. Dan so nam polepšale razglasitve: Izabela je bila 5. najboljša govorka, ekipa Apollo 13 pa se je med 35 sodelujočimi ekipami uvrstila na 3. mesto.

Na poti domov smo se ustavili še na Trojanah, kjer smo se posladkali s slastnimi krofi. Domov smo prispeli v večernih urah.

Zahvalila bi se naši mentorici ge. Metki El Jalkh za vse, kar je storila za nas, ter g. Janezu, šolskemu hišniku, za vse prevoze in čas, ki ga je žrtvoval! Najlepša hvala!

Neža Babič, 9. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost