Tretji letošnji debatni turnir v Slivnici pri Mariboru

V soboto, 3. 12. 2016, smo ekipa WTF – Where is the food, v sestavi Teja Bele, Nina Zupan in Neža Babič odšle na debatni turnir. S šolskim kombijem nas je peljal naš hišnik, spremljala pa nas je ga. Jerneja. Jaz in Nina sva šli na turnir debatirat prvič, Neža pa je bila že večkrat.
Med potjo smo opazovale naravo in se pogovarjale. Ko smo se vozili približno uro, sem predlagala, da bi se igrale igro nadaljevanje izmišljene zgodbe. Govorila je o čarovništvu, velikanih, žleht plinih, jedcih kamenja … Konec 1. dela smo zaključile z »onim, ki je imelo več imen in je plavalo po soncu«. Odločili smo se, da nadaljujemo nazaj grede.

Kombi je ustavil. Prišli smo. Napetost je naraščala. In vsi razen hišnika smo se šli v šolo prijaviti in na malico. Nato se je začelo. Prva debatna trditev je bila: Laganje ni nikoli opravičljivo. Me smo bile afirmacija, to pomeni, da smo trditev zagovarjale. Jaz sem bila 1. govorka, Nina 2. in Neža 3. Na debato smo se pripravljale eno uro, saj je bil to impromptu turnir. To pomeni, da
debatna trditev ni bila dana vnaprej, ampak smo pred vsako tekmo dobili novo trditev in se pripravljali nanjo eno uro. Po tem debatnem krogu smo šle na dobro kosilo. Druga debatna trditev je bila: Denar, namenjen nakupovanju daril in za praznovanje, bi morali nameniti revnim otrokom in družinam. To trditev smo negirale. Tokrat me je bilo že manj strah. Tretja trditev pa je bila: Nogometni in ostali športni klubi bi morali biti kaznovani za neprimerno obnašanje in izgrede svojih navijačev. Konec. Za nami je bilo. Še razglasitev najboljših in ob sedmih odhod
domov.
Bili smo utrujeni in za povrh smo zgrešili še Trojane in ostali brez krofov. Ob devetih zvečer sem prišla domov. Res utrujena, a zadovoljna. Z Nino nama je uspelo prvič debatirati. In zadnjo tekmo smo zmagale. Bravo WTF!
Teja Bele, 7. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost