Trubar in drugi trubadurji slovenske kulture

 V petek, 4. marca, smo se učenci OŠ Žirovnica odpravili v Cankarjev dom, bolj natančno v Štihovo dvorano. Ob 9. uri smo bili naročeni na koncert skupine Jararaja. Te skupine nisem poznala, zato sem bila zelo radovedna, kakšen bo koncert. Že na začetku me je zelo prizadelo to, da sem dobila karto za platnom. Zdelo se mi je zelo nespoštljivo, ampak na koncu je bilo vse v redu, ko so učiteljice rekle, naj sedem drugam. A še vedno nisem dobro videla na platno in tudi pevce sem gledala v hrbet. To mi ni bilo všeč, saj se mi je zdelo, kot da smo izključeni. Če bi ocenjevala samo koncert, je bil kar v redu, saj mi je bil všeč in je bil poučen. To našo težavo pa bi lahko rešili s tem, da bi nas dali v kakšno drugo dvorano. Ker pa smo plačali karte, si sedenja za platnom nismo zaslužili. Pravično bi bilo, če bi dobili karte za kakšen drug koncert, kjer bi pevce gledali v obraz.
Julija Ferjan, 8. b

V petek smo bili učenci 8. razreda OŠ Žirovnica na koncertu skupine Jararaja. Že ob vstopu v dvorano smo bili razočarani nad sedežnim redom, saj smo sedeli za hrbtom skupine. Navdušeni smo bili nad kontrabasistko in ostalimi člani skupine. Veliko sarkazmov nismo razumeli, zato nas to ni ravno nasmejalo. Zdi se nam, da bi bil koncert lahko malo krajši, saj smo se na koncu že malo dolgočasili. Vse ostalo je bilo pozitivno in smo veseli, da se lahko udeležujemo takih koncertov, čeprav nam je všeč drugačna zvrst glasbe.
Lara Mrak, Vanesa Adrovič, Julia Arnšek

Ni nam bilo všeč, kako so z nami ravnali. V Štihovi dvorani smo se počutili nezaželene oz. nepričakovane. Nekateri učenci iz naše šole so imeli sedeže za platnom, vsi pa smo igralce gledali v hrbet.  Igralci bi se lahko vsaj postavili v krog. Do sedaj so nam bile predstave v Cankarjevem domu všeč, ta pa nam sploh ni bila. Predstava je bila do nas zelo nespoštljiva. Za opravičilo bi lahko dobili zastonj karte.
Luka Vauhnik, Gašper Kos, Liam Klemen Jelovčan

Ogledali smo si nastop skupine Jararaja v Cankarjevem domu. Nastop nam je bil zelo všeč, ker so nam povedali veliko novih stvari o znanih ‘trubadurjih slovenske kulture’. Edina stvar , ki nas je motila je, da so nam nastopajoči obračali hrbet in smo se počutili, kot da smo bili tja ‘vštukani’, ampak še kar smo poslušali dobro glasbo. Vseeno pa bi bilo lepo od Cankarjevega doma, da bi dobili še eno kart za drug nastop,ali pa vsaj povrnjen denar za vstopnico. Vseeno pa bi si z veseljem ogledali še kakšen koncert, seveda da nastopajoče gledamo v obraz in ne v hrbet.
Blaž Grabnar, Ian Lokovšek, Tamara Šučur

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost