Od želje do želje hitim

PRAVI PRIJATELJ

Pravi prijatelj govori dobre stvari za prijateljevim hrbtom in slabe stvari pred njem.

Lea Lužnik, 6. b

 

OD ŽELJE DO ŽELJE HITIM

Sem Filip Madon. Imam ogromno želja. Npr. želim si helikopter, ladjo, petko pri ANG, SLJ, MAT, uspeh v športih.

Vem, da se veliko od teh želja ne bo uresničilo. Vseeno pa upam, da se bodo nekatere od teh celo uresničile. Če bom prihranil dovolj denarja, si bom lahko kupil helikopter ali GOPRO kamero.

Če pa si želim, da bi bil vesel, je to odvisno od mene samega.

Imam tudi želje, ki vem, da se ne bodo uresničile npr. da bi bonboni padali z neba.

Res pa je tudi, da si vsako minuto želim nekaj drugega. Veliko želja se mi je do zdaj že uresničilo, veliko pa se mi jih še bo. Npr. šel sem v Gardaland, Movieland, Water park. Nisem pa še dobil helikopterja na daljinca in GOPRO kamere.

Mislim, da se mi je uresničilo že več želja, kot pa neuresničilo.

FILIP MADON, 6.a

 

OD ŽELJE DO ŽELJE HITIM

Vsi ljudje imamo različne želje. Želje ljudi se v različnih starostnih obdobjih spreminjajo.

Moja mlajša sestrica Liza si želi postati kraljica Elsa in imeti vse igrače in obleke iz priljubljene risanke Ledeno kraljestvo.

Jaz, ki sem nekoliko starejša, si želim imeti dobre ocene. Ko bom velika, želim postati astronavtka. Rada bi odpotovala na Norveško in v Veliko Britanijo. Poleg tega bi rada odpotovala tudi v deželo Harryja Potterja.

Starši si želijo imeti pridne in zdrave otroke, stanovnje, avto … Starejši ljudje pa imajo zopet drugačne želje, želijo si predvsem zdravja, na katerega mlajši pozabljamo, v resnici pa je najpomembnejše.

S trudom, potrpežljivostjo in vztrajnostjo si lahko uresničimo skoraj vse želje.

Neža Babič, 6. a

OD ŽELJE DO ŽELJE HITIM

Želim si, da bi lahko živela v svoji hiši in imela svojo sobo.

Želim si, da bi hitro odrasla ter potovala po svetu. Šla bi v Indijo, Ameriko, Afriko, najraje pa bi odšla v Avstralijo. V Avstralijo bi šla zato, ker je tam deževni gozd, razne zelo zanimive živali, nekatera plemena in ker so tam zelo lepe plaže. V Ameriki bi si pogledala znamenitosti. V Indiji so zanimive rastline, razni običaji, zanimive legende, verstva in ljudje. V Afriki so prav tako razne živali, rastline in plemena. Odšla bi tudi v takšne dežele, kjer v deževnih gozdovih živijo plemena, ki še niso sebična in se ne ubijajo med sabo. Tam bi ostala kakšen mesec, se naučila njihovih navad in običajev ter tudi njihov jezik. Jedla bi prav tisto hrano kot oni in tudi živela bi tam kot oni.

Želim si tudi, da bi bila slikarka. Med pohajkovanjem po svetu bi slikala ljudi, živali, dogodke rastlinstvo in predmete.

Alja Ažman, 6.a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost