Svetovno prvenstvo v sklopu organizacije United World Karate v Kopru

V dneh od 15. do 18.10.2015 se je Slovenska zveza tradicionalnega karateja udeležila Svetovnega prvenstva v sklopu organizacije United World Karate v Kopru. Tekmovanja se je udeležilo 19 reprezentantov SZTK, od katerih je bilo 5 članov Karate Kluba Mi-Ki, ki so prvič v življenju in njihovi športni karieri dobili možnost, da osvojijo odličja na tekmovanju svetovnega slovesa. To možnost so zopet tudi konkretno izkoristili.

DSC_0391

  1. mesto
  • Nina Rupnik, v disciplinah Fuku-Go in Kata individualno (dvakratna svetovna prvakinja)
  • Denis Čatak, v disciplini Ko-Go Kumite (svetovni prvak)
  • Karin Pazlar, v disciplini  Fuku-Go (svetovna prvakinja) – UČENKA NAŠE ŠOLE
  1. mesto
  • Sara Ravnik, v disciplini Fuku-Go
  1. mesto
  • Nina Rupnik, v disciplini Ko-Go Kumite
  • Sara Ravnik, v disciplini Ko-Go Kumite

Tekmovanja se je udeležil še tekmovalec Aleksander Jovanović, ki pa je zasedel 4. mesto. (UČENEC NAŠE ŠOLE)

 

Reprezentanca SZTK je skupaj  osvojila 13 odličij, 5 zlatih, 5 srebrnih ter 3 bronasta, od katerih je samo Karate Klub Mi-Ki prispeval 4 zlate, 1 srebrno ter 2 bronaste medalje. Karate klub Mi-Ki je imal na tekmovanju tudi svojega predstavnika med sodniki na Svetovnem prvenstvu, mojster Luka Bajda je uspešno odsodil do zadnjega, za kar se mu lepo zahvaljujemo.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi selektorski komisiji, za njihov prispevek k pripravljenosti tekmovalcev na svetovno prvenstvo in sicer selektorju Miroslavu Gavranu ter članom Marku Mitroviću, Mirku Rogaču in Vladimirju Gavranu. Posebna zahvala za trenerski prispevek pa gre seveda tudi članu selektroske komisije in našemu glavnemu trenerju Mirsadu Kovačeviću – Mikiju, tekmovalcem KK Mi-Ki za požrtvovalnost ter staršem za podporo in pomoč. OSS !

Ekipa KK Mi-Ki

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost